Cercetătorii din cadrul Universităţii Oxford speră ca acest tratament simplu să întârzie evoluţiei maladiei Alzheimer la un număr important de pacienţi care suferă de declin cognitiv moderat,susţine David Smith,unul dintre specialiştii de la Departamentul de Farmacologie al Universităţii Oxford.

Echipa de specialişti a studiat efectul vitaminei B pe un eşantion de 168 de oameni cu vârste de peste 70 de ani (diagnosticaţi cu declin cognitiv moderat).

Studiul a durat doi ani,timp în care,jumătate din voluntari au luat doze ridicate de acid folic,B6 şi B12. Cealaltă jumătate a primit capsule placebo. Rezultatul a fost unul cu totul uimitor. Atrofia cerebrală a scăzut cu aproape 53% în cazul celor care au luat vitamina B.

Atenţie,însă! Medicii avertizează că suplimentele alimentare luate “dupa ureche” pot face mai mult rău decât bine (ele interacţionează cu medicamente pentru artrită şi psoriazis).

De aceea,este important ca,înainte de administrarea lor,să fie efectuat un set de analize (specialistul este cel care îţi poate prescrie astfel de comprimate).

Conform statisticilor,peste 37 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de demenţă.