În cazul în care îţi doreşti să araţi bine,fără a părea prea rigidă,avem veşti bune. Hair stiliştii susţin că un păr vopsit arată cel mai bine atunci când nu se vede că nuanţa a fost recent reîmprospătată. Aşadar,cu cât mai puţin,cu atât mai mult!

Secretul unei culori perfecte pentru blonde

Dacă nu eşti blondă natural,evită să te vopseşti într-o singură nuanţă. De multe ori lipsa unor tonuri de culoare care să creeze efect de umbre poate duce la un look nereuşit. Şuviţele vor face ca părul tău să nu pară prea galben sau prea portocaliu.

Pentru un look natural şi modern în acelaşi timp alege să te vopseştide la câţiva centimetri distanţă de rădăcina părului. Astfel,podoaba capilară va arăta la fel de bine chiar şi atunci când a trecut ceva timp de la vopsire.

Cele mai naturale şi de succes tonuri de blond sunt cele care au la bază nuanţe mediu spre întunecat. Poţi opta pentru şuviţe baby-blonde pentru luminozitate cu reflexe,astfel fiind creat efectul de umbre. Platinum ar arată bine de asemenea,dar numai pe părul scurt.

Ai grijă ca părul blond să fie bine hidratat şi evită să îl usuci cu feonul fiindcă firele de păr arse sau despicate se văd foarte rău pe acest tip de nuanţă.

Secretul unei culori perfecte pentru brunete

Trendul ombre este încă la modă,doar că vărfurile tind să fie în nuanţe puţin mai naturale,iar contrastul dintre rădăcini şi restul părului este mai mic. Aşadar,diferenţa dintre vârfuri şi rădăcini nu ar trebui să fie mai mare de două-trei nuanţe,cu mult mai puţin faţă de cazul ombre tradiţional unde diferenţa ajungea până la şapte tonuri.

Dacă ai tenul deschis la culoare evită să adaugi şuviţe în tonuri calde,cum ar fi auriu,cupru,mahon sau roşu. Ar putea arăta rău pe pielea palidă. Te poţi orienta în schimb spre caramel sau maro frasin,care nu va face să pară că părul s-a decolorat. Strălucirea este foarte importantă pentru brunete. Cu cât părul este mai închis la culoare,cu atât ar trebui să fie mai strălucitor.

Cea mai chic tunsoarepentru brunete este bobul clasic. Dacă ai părul mai lung,îmbunătăţeşte-ţi look-ul cu diferite nuanţe de maro,pentru a pune în evidenţă tunsoarea.

Secretul unei culori perfecte pentru roşcate

Este bine cunoscut faptul că roşcatelor le este cel mai greu să îşi păstreze look-ul natural şi culoarea părului strălucitoare. Un ton mai sus sau mai jos este de ajuns pentru a avea părul în nuanţe de roz sau maro.

Dacă vrei să ai un păr roşcat perfect trebuie să amesteci mai multe culori,de la mahon,la blond auriu sau chiar arămiu. Pentru roşcate este important să aibă mai multe nuanţe,spre deosebire de brunete,care pot avea şi o singură culoare-dacă părul nu este prea lung.

Poţi menţine luminozitatea tunsorii cu un luciu demi-permanent pe care îl poţi aplica la salon o dată la patru-cinci săptămâni.