Dacă încerci să rămâi însărcinată şi până acum nu ai avut succes, să ştii că există multe motive pentru care încă nu s-a întâmplat evenimentul mult aşteptat. Surprinzător, de vină sunt şi dieta şi stilul de viaţă, care produc dezechilibre hormonale, carenţe nutriţionale, acumulări de toxine în organism. Pe lista scurtă, în afară de obiceiurile alimentare nesănătoase se numără şi factorii genetici, afecţiunile cronice, stresul, toate pot afecta fertilitatea.

Iată care sunt acele alimente şi băuturi dăunătoare pentru fertilitate, pe care este mai bine să le scoţi din dieta zilnică, dacă vrei să rămâi însărcinată.

Turmeric

Pe cât este de sănătos pentru organism şi pe cât reduce inflamaţia în corp, pe atât de toxic este turmericul pentru sarcină. În urma studiilor ştiinţifice a ieşit la iveală că turmericul aduce beneficii anti-cancer însă, dacă încerci să rămâi însărcinată, mai bine nu îl consuma. Acţionează ca un contraceptiv oral, influenţând negativ fertilitatea.

Ştevia

Deşi ştevia este un îndulcitor natural, atunci când te străduieşti să rămâi însărcinată, te poate împiedica să concepi un bebeluş. Motivul? Şi aceasta ar putea imita efectul contraceptivelor.

Băuturi alcoolice

Consumul excesiv de alcool, mai mult de 1-2 pahare de vin pe seară, poate elimina nutrimenţi esenţiali din corpul tău. Complexul B care are rol crucial în dezvoltarea fătului poate avea de suferit.

Mai mult decât atât, alcoolul afectează şi producţia de lichid seminal. Alcoolul creşte stresul oxidativ, metabolismul glucozei şi gradul de inflamaţie din corp. Toate adunate luptă împotriva îndeplinirii visului de a deveni mamă.

Lactate sărace în grăsimi

Evită să consumi lactate fără grăsimi! Studiile relevă ca acestea te împiedică să rămâi însărcinată din cauza nivelului ridicat de androgeni.

S-a observat că acest neajuns le afectează în special pe femeile care suferă de sindromul ovarului polichistic, asociat cu cicluri neregulate, infertilitate, testosteron crescut, creştere în greutate şi rezistenţa la insulină. Mai mult, studiile relevă faptul că lactatele integrale îmbunătăţesc fertilitatea şi ovulaţia.

Băuturi carbogazoase

Studiile experimentale sugerează că un consum regulat de sucuri acidulate, dar şi cele cu cafeină, afectează negativ ovulaţia şi fertilitatea.

În plus, cantitatea mare de zahăr creează un puternic dezechilibru hormonal în organism. Şi îndulcitorii artificiali afectează metabolizarea glucozei şi ovulaţia. Cafeina în exces creşte şi nivelul de cortizon în corp, care la rândul lui va creşte glicemia. Un nivel ridicat de zahăr în sânge creează dezechilibre în ovulaţie.

@shutterstock