Fă-ţi o autoanaliză

Înainte de a încerca să găseşti soluţii, fă-ţi o autoanaliză: poate ai contribuit şi tu la prăpastia care te separă de cel care-ţi păşea, până nu demult, alături. Îţi verşi nervii pe celălalt? Îi arăţi că eşti veşnic nemulţumită? Îl laşi să se exprime, ştii să asculţi cu înţelegere şi cu compasiune? E foarte posibil ca iubitul tău să fi încercat, în repetate rânduri, să-ţi arate gesturile care-l deranjează, însă tu nu l-ai luat în seamă. Şi atunci el a abandonat bătălia.

Află în ce punct al relaţiei vă aflaţi

Încearcă să înţelegi în ce punct al relaţiei vă aflaţi, tu şi partenerul. Dacă ai impresia că toate drumurile duc la despărţire, e cam târziu să acţionezi. Dar, dacă inima îţi spune că mai sunt şanse să reveniţi pe linia de plutire, nu ezita să acţionezi. Pentru că dragostea nu dispare total nici chiar în momentele critice. Între tine şi alesul inimii există mii de legături invizibile – amintirile, proiectele comune, copiii. Nimeni şi nimic nu le poate distruge dintr-o dată.  
 

Încearcă să-l recucereşti

Dacă, în contextul prezentat mai sus, ai aflat şi că partenerul tău preferă compania altei femei, asta nu e semn că nu te mai iubeşte. Încearcă să-l recucereşti. Fără isterii, fără telefoane în miez de noapte şi fără ameninţări şi salve de „te iubesc“, printre hohote de plâns. Un comportament necontrolat îl va îndepărta şi mai mult.

Începe prin a te schimba

Fă o listă de lucruri pe care trebuie să le schimbi în comportamentul tău - şi începe să le pui în practică. Gândeşte-te bine: care e gestul pe care-l poţi face, şi care îi va demonstra cu adevărat iubtitului tău că vrei să repari şi să reconstruieşti? Apoi, invită-l pe el cu calm la un dialog.

Când „nu” înseamnă chiar „nu”

Demonstrează-i partenerului tău, prin vorbe şi prin fapte, că nu vei mai repeta greşelile din trecut şi că vei fi mult mai atentă cu nevoile şi cu sentimentele lui. Dar, dacă în ciuda eforturilor tale, iubitul nu te mai vrea înapoi, nu mai insista. Când bărbaţii spun nu, asta chiar „nu“ înseamnă, fără drept de apel.