Un lac de calitate trebuie să fie musai proaspăt, adică în perioada de garanţie, mai exact doi ani de la deschiderea sticluţei. Odată deschisă sticlă, lacul începe să se usuce încet, dar sigur, şi textura lui nu va mai fi fluidă, se va întinde şi usca greu şi nici nu va rezista foarte mult pe unghii. De asemenea, consistenţa ojei trebuie să fie subţire şi uşor de întins pe unghie. Dacă este groasă, opreşte-te din ceea ce faci şi aruncă sticla!

Diana Marandiuc, de la OPI România, ne-a ajutat cu câteva sfaturi de la experţi, pentru ca oja ta să aibă o viaţă mai lungă pe unghii.

 

Pasul 1 - Degresarea

Pentru ca manichiura ta să dureze un timp cât mai îndelungat, trebuie să începi cu degresarea ca la carte a unghiilor. Da, ai auzit bine, unghia trebuie să fie foarte curată înainte de aplicarea lacului de unghii. Poţi folosi soluţii speciale pentru degresare din magazinele cosmetice sau unele pe care le găseşti prin casa ta: oţet, zeamă de lămâie sau spirt. Poţi repeta această acţiune chiar şi de două ori, apoi lasă unghiile să se usuce bine înainte de a aplica oja. „Îţi recomand să nivelezi suprafaţa unghiei cu o pila buffer din spumă. În acest fel, toate straturile de lac vor adera perfect‟, recomandă Diana Marandiuc.

Pasul 2 – Aplicarea a două straturi de bază pentru unghii

De fapt, încă nu i-a venit rândul ojei, căci înainte de ea se recomandă aplicarea a două straturi generoase de bază pentru unghii. Între straturile pe care le aplici, este necesar să faci o pauză de minim un minut! În plus, aplică baza pentru unghii chiar şi sub unghie, pentru a oferi protecţie şi a feri unghia de subţiere. Această bază nu doar că oferă o aderenţă mai bună lacului de unghii, dar, în acelaşi timp, previne îngălbenirea unghiei ca urmare a colorării repetate.

Bază pentru întărirea unghiilor

Preţ: 10,99 lei, Avon

Pasul 3 – Aplicarea a 2-3 straturi de lac de unghii

De-abia acum poţi aplica lacul de unghii principal. Poţi aplica mai multe straturi, chiar şi trei, în funcţie de cât de intensă îţi doreşti să fie culoarea. Aşteaptă câteva minute între aplicări, pentru ca stratul iniţial să se usuce bine. Este bine de ştiut că o ojă lucioasă, metalizata sau cu particule strălucitoare rezistă mai mult pe unghii, datorită pigmenţilor de strălucire care previn uzura lacului de unghii.

Ojă The One

Preţ: 14,99 lei, Oriflame

Pasul 4 - Folosirea unui lac de sighilare

Manichiura este perfectă doar după ce aplici un un lac de sigilare pentru ojă. Diana Marandiuc recomandă să aplici zilnic un strat de top coat pe lacul tău de unghii, iar acesta ar putea rezista pe unghii până la 10 zile. Top Coatul Brilliant de la OPI, de exemplu, este creat special pentru a fi aplicat zilnic, fiind foarte subţire şi foarte lucios, şi nu îngroaşă stratul de culoare.

Top coat OPI Brilliant High-Shine

Preţ: 43,79 lei, emag.ro

FOTO: Shutterstock