După nouă ani de ”Observator” şi alţi nouă de ”Acces Direct”, Simona Gherghe, care este mama a doi copii, a simţit nevoia unei schimbări, aşa că a renunţat la emisiunea pe care o modera în fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17:00. 
 
„Pentru că am simţit că, după aproape 9 ani, trebuie să schimb ceva în plan profesional. Cumva, lucrurile astea se întâmplă ciclic. Când am preluat emisiunea, în 2010, eram după aproape 9 ani de ştiri. Acum, am simţit că am obosit. Nu e un format comod. Emoţional, m-a consumat foarte tare. Şi am decis să mă retrag, ca să las loc pentru ceva mai bun în viaţa mea”, a declarat Simona Gherghe pentru viva.ro.
 
 
 
”În ultimii ani, am tot avut oferte, dar le-am declinat. Nu sunt genul de om care să se tot mute dintr-o parte în alta. Eu mă simt bine la Antena 1. Sunt aici de aproape 18 ani şi, dacă aveam vreun motiv să plec, plecam. Faptul că încă sunt aici arată că mă simt bine cu ceea ce am”, a mai spus ea. 
 
Simona Gherghe este căsătorită cu Răzvan Săndulescu, alături de care are doi copii, o fetiţă de doi ani şi un băieţel, care a venit pe lume în urmă cu câteva luni.