3 active populare care îți aduc venituri suplimentare, cu minime eforturi

26 septembrie 2024   Carieră

Știai că poți câștiga bani cu eforturi minime, așa-i? Credem că în ultima perioadă ai citit cel puțin o dată despre „cum putem face bani în timp ce dormim’’, sub forma unui titlu sau a unei fraze din cuprinsul unui text. Asta deoarece și românii au început să fie mai receptivi la veniturile suplimentare.

Și da, chiar poți câștiga bani în timp ce dormi, și nu-i magie, ci posibilități pe care le avem datorită evoluției tehnologiei, dar și mentalității noastre care încet, dar sigur, începe să se schimbe.

În acest articol, vom explora trei active populare care te pot ajuta să obții venituri pasive, cu eforturi minime.

3 tipuri de active care te pot ajuta să obții venituri suplimentare

Acestea sunt cele mai populare, dar sunt multe alte active care pot contribui la bunăstarea ta financiară, precum terenurile, obligațiunile etc.

1. Imobiliarele. O investiție care nu se demodează

Dacă ai visat vreodată să ai proprietăți care îți aduc bani în fiecare lună, imobiliarele sunt soluția! Sau poate că ai deja un alt apartament sau o altă casă.

Investiția în imobiliare a fost întotdeauna un pilon stabil pentru generarea veniturilor pasive. Realitatea este că proprietățile imobiliare au o valoare constantă și sunt adesea considerate un refugiu sigur în vremuri economice incerte.

De ce să investești în imobiliare?

Pentru că îți aduc un venit lunar stabil. Chiria pe care o încasezi lunar îți poate acoperi cheltuielile și îți poate aduce un profit consistent.

Pe lângă venitul din chirii, proprietățile imobiliare au tendința de a crește în valoare în timp, iar dacă vei dori să le vinzi, profitul va fi mai mare.

2. Acțiuni și dividendele pe care le poți încasa

Îți dorești venituri constante fără să te ocupi zilnic de investițiile tale? Acțiunile care plătesc dividende sunt răspunsul!

Acțiunile sunt o categorie de active de pe urma cărora poți încasa dividende. Desigur, dacă nu ești familiarizat cu investițiile în acțiuni individuale, nu-ți recomandăm să riști fără o pregătire minimă. Accesează  un curs gratuit care îți poate oferi bazele și un punct de pornire.

Dacă ai pătruns deja în lumea investițiilor în acțiuni, îți recomandăm acțiunile individuale, dar informează-te în prealabil pentru că nu toate companiile oferă dividende.

Companiile mature și profitabile distribuite dividende către acționari ca o parte a câștigurilor lor. Această formă de venit pasiv este atractivă pentru investitorii care doresc să își diversifice sursele de venit, deci și pentru tine.

3. Fondurile de investiții în REITs (real estate). O investiție flexibilă și accesibilă

Fondurile de Investiții în Real Estate (REITs) sunt o modalitate excelentă de a investi în imobiliare fără a fi nevoie să achiziționezi direct proprietăți. REIT-urile sunt fonduri de investiții care dețin, administrează și investesc în proprietăți imobiliare și oferă acțiuni publicului. Aceste fonduri distribuie adesea o mare parte din câștiguri sub formă de dividende, oferind investitorilor venituri pasive atractive.

Poți investi în REIT-uri cu sume mai mici decât ar fi necesar pentru a cumpăra o proprietate întreagă. REIT-urile dețin portofolii diversificate de proprietăți, minimizând riscurile.

Investește inteligent și contribuie la bunăstarea ta financiară

În lumea investițiilor, succesul vine din diversificare, responsabilitate și răbdare.

Imobiliarele, acțiunile dividende și REIT-urile sunt trei dintre cele mai populare și eficiente active care îți pot transforma economiile în venituri pasive. Alegerea acestor opțiuni nu doar că îți protejează capitalul, dar îți oferă și o sursă constantă de venituri, fără a fi nevoie să muncești din greu pentru fiecare leu.

Explorează aceste opțiuni și dă startul călătoriei tale către venituri pasive. Și amintește-ți: viitorul financiar începe astăzi.

Nu amâna, pentru că nu există momentul perfect să investești. Există aici și acum, dar nu uita: pregătește-te inițial și investește doar ce îți permiți, ce nu îți folosește.

Sursă foto: freepik/standret

Mai multe