4 motive pentru a include gutuile în alimentaţia ta în această perioadă. Sfaturi de la Carmen Brumă

11 decembrie 2019   Carieră

Una dintre cele mai frumoase femei din România, Carmen Brumă are o siluetă de invidiat, însă puţini ştiu că a dus ceva lupte ca să ajungă să arate aşa. În adolescenţă, Carmen avea multe kilograme în plus, însă acum nu concepe să ducă o viaţă în care să nu facă spor sau să nu consume alimente sănătoase.

Într-o postare pe blogul său, Carmen Brumă a dezvăluit că în această perioadă obişnuieşte să consume gutui şi le recomandă cu căldură, căci au proprietăţi nutritive şi alte beneficii pentru sănătate, pe care le-a şi enumerat. 

Citeşte şi: Gheorghe Mencinicopschi spulberă mai multe mituri despre alimentaţie: "Untul şi slănina nu îngraşă!"

Iată de ce e bine să le incluzi în alimentaţia ta:

Stimulează sistemul imunitar. Folosite din cele mai vechi timpuri, gutuile sunt o sursă importantă de vitamina C, complexul de B-uri, şi minerale precum fier, potasiu, magneziu, cupru.

Gutuile au puţine calorii, aproximativ 60 la 100 de grame  iar indicele glicemic este mic ceea ce le transformă într-un aliat în curele de slăbire. Asta nu înseamnă că veţi slabi dacă mâncaţi gutui cu nemiluita  ci că va puteţi permite ,atunci când vreţi să scăpaţi de nişte kilograme, să consumaţi şi gutuie la capitolul “dulciuri permise”

Citeşte şi: Avertisment pentru cei care ţin post. Care sunt alimentele care te pot îmbolnăvi

Ajută în cazul anumitor probleme digestive.  Conţinutul mare de fibre şi în special de pectină, ajută în ameliorarea ulcerelor gastrice , reglează scaunul şi au un efect benefic asupra nivelului colesterolului.

S-a descoperit că în coajă gutuilor există nişte substanţe eterice care au proprietăţi liniştitoare.

Mai multe