Cum să-ţi păstrezi silueta de Crăciun şi Revelion. 6 trucuri pentru a nu mânca exagerat

19 decembrie 2019   Carieră

Crăciunul şi Revelionul înseamnă bucurie, reîntâlnirea cu cei dragi, cadouri şi mai ales mese înbelşugate. Bucate tradiţionale, cu gust desăvârşit, carne de porc, sarmale şi tot felul de preparate savuroase fac deliciul sărbătorilor de iarnă. Cum să faci totuşi să nu te îngraşi?

Angela Nuţu este Psihoterapeut, vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză şi recomandă câteva trucuri pentru a mânca din toate bunătăţile, însă în mod inteligent, scrie dcnews.ro,

1. Este suficient să îţi iei ca puncte de reper în care să dai frâu liber poftelor, ziua de Crăciun şi ziua de Revelion. Nu ai nevoie să iei în calcul toată perioada care se întinde între cele două zile de sărbătoare.

2. Evită să nu mănânci o zi întreagă pentru ca seară ai în plan să mergi la masă în familie de Crăciun sau petrecerea de revelion. Nu vei face altceva decât să creşti nivelul de foame care te va duce în mod sigur spre supraalimentare.

Citeşte şi: Gheorghe Mencinicopschi spulberă mai multe mituri despre alimentaţie: "Untul şi slănina nu îngraşă!"

3. După o masă festivă, încearcă să împarţi între invitaţi mâncarea care rămâne şi evită să păstrezi un surplus inutil de mâncare pe care vei ajunge să-l consume excesiv în urmăroarele zile.

4. Mănâncă regulat (cel puţin o dată la 4 ore), este cea mai uşoară cale de a ţine poftele în frâu.

5. Mănâncă cât mai conştient. Este de aşteptat ca mesele în familie şi discuţiile lungi să îţi acapareze atenţia şi să ajungi să mănânci mai mult decât ai nevoie. Gândeşte-te cum te vei simţi peste o zi, o săptămână, o lună. Lucrează cu umbra acţiunii tale, şi gândeşte-te ce este dincolo de prima senzaţie, care este a două, a treia, cum se va simţi organismul tău după o masă în care ai mâncat peste nevoile tale.

Citeşte şi: Coaja de lămâie vindecă durerile de articulaţii. Remediul natural care te scapă de disconfort

6. Este un moment bun să rămâi relaxat, să nu îţi impui limite, ci în schimb să îţi pui mici obiective uşor de atins. De exemplu, îţi poţi propune să te bucuri de toate mâncărurile, savurându-le. A savura presupune a mânca sau a bea ceva pe îndelete şi cu plăcare, pentru a-i simţi cu adevărat gustul. Dacă înveţi să savurezi şi să te bucuri de fiecare gust în parte, vei vedea cum vei ajunge să mănânci şi mai conştient, dar şi mai puţin.

Mai multe