Cura cu varză. Te ajută să slăbeşti rapid şi să spui STOP asteniei
Te simţi vlăguită şi fără chef de viaţă? Cura cu varză te ajută să alungi simptomele asteniei de toamnă. Mai mult, varza este considerată aproape un panaceu, pentru că ajută la vindecarea unui număr impresionant de afecţiuni. Iată câteva dintre beneficiile ei incontestabile!
Cura cu varză combate stările depresive
Schimbările bruşte de temperatură,zilele ploioase şi presiunea atmosferică îţi influenţează starea de sănătate? Unul-două pahare pe zi cu suc de varză,cu 40-50 de minute înainte de masă,te revitalizează (este energizant,reduce migrenele şi înlătură ameţeala).
Mai este recomandat în anemie,gastrită,ulcer gastric şi duodenal,astm,bronşită,diabet şi paraziţi intestinali. Eficienţa sucului creşte dacă-l amesteci cu o linguriţă de zeamă de lămâie.
Calmează durerile reumatice
Dacă suferi de dureri reumatice, cura cu varză acţionează ca un antiinflamator. Mănânci timp de 10-20 de zile câte 300 g de varză pe zi,din care 150 g în stare crudă (sub formă de salate),iar restul fiartă.
Varza mai calmează durerile provocate de ulcere şi gastrite (nutriţioniştii recomandă consumul zilnic a 300 g de varză crudă,timp de 10 zile).
Cura cu varză protejează împotriva cancerului
Specialiştii afirmă că riscul de cancer poate fi redus,în mare măsură,prin consumul abundent şi constant de varză crudă.
Conţinutul crescut de antioxidanţi din seva acestei legume luptă împotriva radicalilor liberi (în număr mare,aceştia afectează celulele şi favorizează apariţia tumorilor canceroase).
Ameliorează bolile pulmonare
Datorită conţinutului crescut de sulf,varza este un bun adjuvant în bolile pulmonare. O poţi prepara sub formă de decoct,din 60 g varză,la 0,5 -1 l de apă,cu 70 g miere.
Bei câte un pahar,de două ori pe zi,timp de o lună. Cura cu varză chiar dă rezultate!
Proprietăţi 30 kcal/100g
Proteine1,5 g Lipide0,8 g Potasiu233 mg Vitamina C48 mg Calciu40 mg Fosfor30 mg Vitamina B32,1 mg
Ce îţi poţi găti în cura cu varză: Salată de varză roşie cu mere
Ingrediente:o jumătate de varză roşie;două mere potrivite;un morcov;o tulpină de ţelină;ulei de măsline; zeama de la o jumătate de lămâie;piper;boia dulce;sare.
Toci varza,tai tulpina de ţelină,cureţi de coajă merele şi le dai pe răzătoare. Le pui pe toate într-un bol mai mare şi le amesteci cu uleiul de măsline,zeama de lămâie,sarea,boiaua dulce şi piperul.
Pe lângă faptul că are un gust delicios,salata de varză crudă este mineralizantă şi previne cancerul de colon datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi.
Ciorbă de varză
În cura cu varză poţi mânca şi o delicioasă ciorbă de varză.
o varză potrivită;o ceapă;o rădăcină de păstârnac;un morcov;un ardei capia;3-4 roşii;mărar; zeama de la o lămâie;sare.
Cureţi ceapa,păstârnacul,morcovul,roşiile şi ardeiul capia. Le dai prin răzătoare sau le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei. Între timp,toci varza,pui sare şi o storci de zeamă. Apoi o adaugi peste legumele lăsate la foc mic. După 5-10 minute,adaugi apă în oală,puţin câte puţin. La sfârşit,adaugi zeama de lămâie,sarea şi mărarul.
Indicată în curele de slăbire (datorită conţinutului scăzut de calorii),ciorba de varză ajută la detoxifierea organismului,constipaţie,gripă,infecţii intestinale.
Cura cu varză, remediu pentru împrospătarea tenului!
Dacă petele roşii şi punctele negre ţi-au „umbrit” frumuseţea tenului,încearcă compresele cu frunze de varză albă. Tai frunzele şi le striveşti cu făcăleţul,apoi le pui pe zonele cu probleme. Laşi frunzele să acţioneze 20 de minute şi apoi te speli cu apă călduţă. În caz de acnee,mai poţi aplica la final şi o cremă cu extract de muşeţel sau de nalbă.
Citiţi şi: Dieta indiană