Dieta cu supe reci: -2 kg în 7 zile
Cum vara îţi oferă o mulţime de legume proaspete, îţi propunem o dietă inedită, care te ajută să scapi de 2 kg în 7 zile. Această dietă se bazează pe supe răcoroase, pline de vitamine.
Nimic nu e mai greu pe canicula asta decât să găteşti tot felul de mâncăruri. Tocmai de aceea, ne-am gândit să-ţi propunem pentru masa de prânz supe răcoroase care se pregătesc rapid.
Dieta noastră te va ajuta să dai jos kilogramele în plus, să te bucuri de legumele verii şi să mănânci ceva potrivit pentru vremea caniculară. Important este să mănânci echilibrat la micul dejun şi la cină, iar cele două gustări din timpul zilei să includă cereale, iaurturi sau fructe proaspete. Evită pe cât posibil semipreparatele şi dulciurile din comerţ.
Luni-Supă-cremă de sfeclă roşie 151 kcal/ porţia
Ingrediente: 2 sfecle roşii,1 cartof,120 g iaurt,1 ceapă roşie,1 lingură ulei de măsline, sare, piper.
Preparare: Se curăţă legumele,se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu 600 ml de apă şi un cub de condimente. După ce au fiert, se mixează totul, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper după gust şi se amestecă. Se serveşte cu o lingură de iaurt şi cu crutoane de pâine integrală.
Info dietă: Sfecla roşia este o legumă excelentă pentru dietă, deoarece conţine multe vitamine, dar puţine calorii. Conţinutul ridicat de fibre (2,5 g/ 100 g) încetineşte asimilarea glucidelor şi depunerile de grăsimi.
Marţi-Supă aromată de castraveţi 236 kcal/ porţie
Ingrediente: 2 castraveţi, 200 g iaurt obişnuit (3,5%),1 lămâie, 2 căţei de usturoi, 3 fire busuioc, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper.
Preparare: Se curăţă castraveţii,se taie cuburi şi se pun într-un blender. Se adaugă iaurtul, căţeii de usturoi, uleiul,busuiocul şi se mixează totul. Se adaugă sare, piper şi zeamă de lămâie după gust şi se dă supa la rece pentru o oră. Se serveşte cu crutoane de pâine integrală.
Castraveţii se numără printre legumele cu cele mai puţine calorii. Iaurtul este o sursă de proteine şi de calciu.
Miercuri-Supă picantă de roşii 143 kcal/ porţie
1 kg roşii, 1 ceapă,1 ardei iute, 2 căţei de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 120 g iaurt obişnuit, 3 fire pătrunjel verde, sare, piper.
Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi se taie mărunt. Se curăţă ceapa, se taie peştişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă roşiile tăiate şi o cană cu apă şi se lasă să fiarbă 20’. Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă usturoiul pisat, ardeiul iute şi se mixează supa până devine fină. Se presară pătrunjelul tăiat fin şi se serveşte cu o lingură de iaurt.
Bogată în vitamina C şi în potasiu, roşia este un aliment recomandat pentru diete, deoarece, prin conţinutul ridicat de fibre, dă senzaţia de saţietate şi favorizează arderile grăsimilor.
Joi-Supă fină cu legume 160 kcal/ porţie
1 kg roşii,1 castravete, 2 ardei graşi coloraţi, 2 cepe,1 lămâie,1 lingură ulei de măsline,3 fire mărar,sare,piper.
Se curăţă legumele, se taie cubuleţe, se pun într-un blender şi se mixează până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper, zeama de lămâie, mărarul tăiat fin şi se pune supa la rece pentru două ore. Se serveşte cu crutoane de pâine integrală.
Pentru că această supă nu este preparată termic, îşi păstrează toate vitaminele şi mineralele. Marea cantitate de fibre din această supă îţi dă senzaţia de saţietate, iar lămâia stimulează arderea grăsimilor.
Vineri-Supă dulce cu praz 184 kcal/ porţie
Ingrediente: 5 fire de praz, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 cepe,1 lingură ulei, 4 fire leuştean, sare, piper.
Se curăţă ceapa, se taie fin şi se căleşte în ulei. Se adaugă doi litri de apă, celelalte legume tăiate cubuleţe şi se lasă să fiarbă. Când au fiert toate, se mixează supa şi se presară leuştean tocat, sare şi piper după gust.
Numită de nutriţionişti şi supa cu multivitamine, ea are un conţinut mare de minerale şi de vitamine, care te energizează şi împiedică absorbţia grăsimilor şi a glucidelor.