Fă-ţi singură dieta de slăbit

1 66556 original jpg jpeg

Poate nu-ţi vine a crede, dar cu multă voinţă şi un gram de înţelepciune poţi să-ţi faci propriul regim de slăbire. Cum? Hai să vedem împreună!

Ai început zeci de diete şi n-ai reuşit niciodată să atingi greutatea dorită? Este greu să ţii totul sub control,să nu trişezi când ceea ce vezi în farfurie este departe de micile tale bucurii culinare.

Iată însă că nutriţioniştii te învaţă cum să-ţi faci propria dietă,fără să te lipseşti de mâncărurile preferate. Mă rog,de o parte din ele…

Nu reduce numărul meselor

Dimineaţa,cereale cu lapte? Nu prea te îmbie. Mai bine sari peste micul dejun . Stop! Decât să faci aşa ceva,fierbe-ţi nişte ochiuri româneşti şi pune alături o salată. La prânz,reţine că ciorba sau supa sunt aliatele oricărei diete,dacă… nu au nicio steluţă de grăsime. Ele conţin carne şi legume fierte,foarte sănătoase. În plus,te hidratează şi sunt gustoase.

Carnea poate fi un aliat al dietei

Să vorbim şi despre alte mâncăruri fără calorii,fie din carne,fie din legume. Reţine însă,doar carne slabă,fără prăjeli,iar dacă preferi legumele,trebuie să renunţi la fasole uscată,linte şi chiar cartofi! În rest,ai voie orice legume:fierte,la grătar,piureuri cu puţin ulei de măsline. Iar la cină,un peşte alb la grătar,desigur!

Continuă să bei sucuri naturale…

…cu o mică schimbare. Fructele dulci (piersici,struguri,prune,pere) trebuie înlocuite cu mere acrişoare,morcovi,portocale,toate fără adaos de zahăr.

Nu abandona o dietă variată

Cine renunţă la cura de slăbit pe motiv că trebuie să mănânce doar iaurt dimineaţa şi salată verde la prânz habar n-are cât de mult greşeşte. Poţi slăbi mâncând variat. În loc de cârnaţi,alege carne slabă şi peşte,la discreţie. Lactate câte vrei,dar fără grăsime.

Nu rezişti fără dulciuri? Mănâncă dulciuri!

Nu o lua ca pe o glumă. Dacă nu poţi şi nu poţi fără un mic desert,la standurile cu dulciuri pentru diabetici găseşti unele produse mai puţin calorice:batoane de cereale,ciocolată neagră,creme de cacao,compoturi. Nu abuza însă de ele:chiar fără zahăr,ele tot îngraşă.