Include în dietă acest smoothie cu ghimbir şi căpşuni

26 iunie 2017   Carieră

Vara trebuie să consumi mai multe lichide, pentru a evita deshidratarea. Însă, pentru a stimula metabolismul şi pentru a începe ziua cu mai multă energie, ar trebuie să bei înainte de micul dejun băutura pe bază de căpşuni, ghimbir şi fulgi de ovăz.

Proprietăţile ingredientelor

Majoritatea ingredientelor sunt surse importante de fibre, vitamina C, minerale precum fier, potasiu şi iod. În plus, au proprietăţi diuretice, eliminând toxinele şi fluidele acumulate în organism. Iar compuşii activi care se găsesc în ghimbir stimulează metabolismul şi îmbunătăţesc digestia.Dacă ţii dietă, acest smoothie îţi vine în ajutor, deoarece este săţios şi hrănitor. Fructele, legumele, cerealele integrale şi grăsimile sănătoase îi vor oferi corpului ceea ce are nevoie, pe lângă substanţele nutritive care stimulează arderile.

Reţeta smoohie-ului cu căpşuni şi ghimbir

Această băutură este uşor de preparat, o poţi bea la micul dejun sau ca gustare, atunci când ai poftă de ceva dulce. Cu ajutorul alimentaţiei şi băuturii, vei reuşi să slăbeşti câteva kilograme într-un timp scurt.

Ai nevoie de:

-5 căpşuni bio spălate

-2 linguri de fulgi de ovăz

-1 lingură de ghimbir ras

-200 de ml de apă

-ştevie sau miere pentru îndulcire (opţional)

Mod de preparare:

-Cu o seară înainte, pune la înmuiat fulgii de ovăz într-un bol cu apă. Astfel, vor fi mai uşor de blenduit şi mai uşor de digerat.

-Dimineaţa, pune în vasul blenderului toate ingredientele enumerate (căpşunile, fulgii de ovăz, ghimbirul şi apa).

-Blenduieşte-le până obţii o pastă cremoasă.

-Dacă vrei să fie mai lichidă, adaugă mai multă apă.

-La final, pune mierea sau ştevia pentru a-l îndulci.

-Pune în marginea paharului o jumătate de căpşună sau o felie subţire de ghimbir.

Mai multe