Nutriţionistul Mihaela Bilic, 3 sugestii de mese sănătoase. Cum ar trebui să arate micul dejun, prânzul şi cina

13 noiembrie 2019   Carieră

Dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai de renume nutriţionişti din România, este de părere că poţi consuma orice tip de alimente, atâta vreme cât o faci cu măsură. O dietă sănătoasă include de la proteine şi minerale, până la toate tipurile de vitamine necesare organismului, mai spune specialistul.

Mihaela Bilic a făcut, potrivit eva.ro, câteva recomandări cu privire la felul în care ar putea să arate cele trei mese principale ale zilei, micul dejun, prânzul şi cina.

Sugestii pentru micul dejun:

1iaurt mic (150g) + 1 banană tăiată felii; 2 ouă sau omletă (fără ulei) + 1 felie de pâine prăjită + 1 roşie + 1 castravete; 1 baton de cereale + 1cana de lapte semidegresat (250ml); 2 felii de şuncă + 1 felie de pâine de secară + 1 roşie + 1 ardei gras; Platou cu fructe: 1 banană + 2 kiwi +  2 felii de ananas + 10 căpşuni; 1 pumn musli + 1 iaurt mic.

Citeşte şi: Dieta cu dovleac. Slăbeşti chiar şi 15 kilograme, fără să te înfometezi, în două săptămâni

Sugestii pentru prânz:

o ciorbă/supă mare de orice fel cu carne slabă (fără smântână) şi multe legume (inclusiv cartof) cu ardei iute;

1 porţie de paşte cu sos roşu (arrabiate, Bolognese) + 1 lingură de parmezan ras;

1 cană de supă de legume + 1 pulpă de pui la rotisor (sau jumătate de piept) + murături;

1 porţie de risotto cu orice fel de ingredient + 1 salată verde;

1 porţie de tocăniţă de legume cu carne slabă de orice fel sau ghiveci + murături sau salată;

2 triunghiuri de pizza (cu blat subţire) + o salată mare asortată;

1 porţie de peste alb la cuptor sau la grătar + 3 linguri de orez integral + legume fierte sau la grătar.

Citeşte şi:  Dieta Scarsdale - slăbeşti nouă kilograme în doar 14 zile

Sugestii pentru cină:

1 bucată de peste la cuptor (preparat în staniol cu ierburi aromatice şi puţin unt sau ulei) + legume la grătar sau fierte;

1 bucată de carne de vită la grătar + legume la grătar (ciuperci, dovlecei, vanaţă) sau fierte (conopidă, broccoli, fasole verde) + 1 cub de unt;

1 porţie de ciorbă de legume cu carne slabă (fără cartofi, fasole boabe, paşte făinoase sau orez) + ardei iute.

Mai multe