Nutriţionistul Mihaela Bilic, despre miturile din curele de slăbire: ”Uitaţi de biscuiţi fără zahăr”

23 august 2019   Carieră

Recunoscută pentru recomandările sale în materie de cure de slabire, nutriţionistul Mihaela Bilic desfiinţează mai multe mituri despre dietele pe care tot mai multe femei le urmează, fără să ţină seama de consecinţe.

Medicul explică, într-o postare făcute pe pagina sa de Facebook, cum putem slăbi sănătos, fără a cheltui o avere pe produsele de slăbit, care promit că te scapă de kilogramele în plus, care nu au zahăr, aditivi sau calorii.

Citeşte şi: Adevărul despre mâncărurile interzise. Dr. Mencinicopschi: “Se pot mânca şi cinci ouă pe zi!”

"În lupta noastră eternă cu kilogramele în plus, suntem dispuşi să cumpărăm orice produs pe al cărui ambalaj există o promisiune cât de mică legată de slăbit. Fără să stăm prea mult pe gânduri cheltuim cu nonşalanţă bani mulţi pe batoane de slăbit, biscuiţi fără zahăr sau ciocolată diet chiar dacă gustul şi calitatea lor sunt îndoielnice. Pe principiul “suferă baba la frumuseţe”, înghiţim cu noduri tot felul de amestecuri dubioase, lipicioase şi cleioase- că atunci când vrei să slăbeşti, doar nu vrei să-ţi şi placă.

Amuzant este că nu doar gustul lasă de dorit, ci şi conţinutul, mai ales cel caloric: orice produs aşa-zis de slăbit are acelaşi număr de calorii, dacă nu chiar mai multe, faţă de varianta clasică, obişnuită. Fie că e vorba de biscuiţi, ciocolată sau napolitane, valoarea energetică este departe de a fi “light”", spune nutriţionistul.

Mihaela Bilic: “Marketing pentru cumpărători naivi. Nu pica în această capcană!”

"Atunci cum de scrie pe etichetă “fără zahăr” sau “de slăbit”? Marketing rafinat pentru cumpărători naivi sau neatenţi. Da, există 2 categorii de “victime” când vine vorba de slăbit repede:

- naivii, care cred că simplul consum al acestor produse garantează topirea kilogramelor în plus, fără să se gândească că nu poţi mânca toată viaţa batoane dulci în loc de ciorbă sau tocăniţă (care apropo, au mai puţine calorii)

- neatenţii care omit să citească ingredientele şi tabelul nutriţional de pe ambalaj- atunci ar observa că zahărul a fost înlocuit cu maltitol (un poliol de zahăr care nu creşte glicemia, dar îngraşă la fel), cantitatea de grăsime e de multe ori mai mare (altfel nu pot fi legate ingredientele) iar caloriile sunt din belşug.

Citeşte şi: Dieta rapidă, cea mai eficientă! Dai jos patru kilograme, în trei zile

Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiţi bani grei pe promisiuni deşarte. Puteţi slăbi cu mâncarea voastră gustoasă înjumătăţind porţia. Uitaţi de biscuiţi fără zahăr şi batoane de slăbit, făceţi-vă pofta de dulce cu o prăjitură bună (mini) sau o ciocolată de calitate din când în când. Puţin şi bun, asta să vă fie deviza! Şi culmea e că o să faceţi şi economie. Şi la bani, şi la calorii", este îndrumarea pe care medicul Mihaela Bilic o are pentru toţi cei care vor să slabească sănătos. 

Mai multe