Alimente care devin toxice
Supragătirea alimentelor sau tehnicile improprii nu doar că alterează gustul, dar nu e nici sănătoasă. Anumite alimente devin toxice atunci când sunt gătite greşit sau când sunt încălzite. Reîncălzirea alimentelor alterează, de asemenea, compoziţia acestora. Aşa că, înainte să te apuci să găteşti, citeşte asta!
Orezul
Nu-l ţine la temperatura camerei ca să-l răceşti, pentru că se formează o bacterie care poate să dea dureri de stomac şi alte probleme digestive. După ce l-ai gătit, ţine-l într-un loc închis (cuptorul aragazului, de exemplu.
Uleiul pentru gătit
Foarte mulţi sunt aceia care-l folosesc de mai multe ori. Reîncălzirea repetată a uleiului e o tehnică foarte dăunătoare. Aceasta nu doar că reduce substanţial valoarea nutritivă, dar permite dezvoltarea unor compuşi periculoşi pentru sănătate.
Cartofii
Nici ei nu trebuie lăsaţi la temperatura camerei după ce au fost gătiţi. Nu reîncălzi niciodată cartofii, pentru că dăunează sănătăţii.
Pâinea prăjită în exces
Dacă ai ars pâinea se formează o toxină denumită acrilamidă, care dă probleme de stomac şi indigestie.
Floricelele de porumb
Dacă obişnuieşti să faci floricele la microunde, opreşte-te acum! Floricelele acelea conţin acid perfluorooctanic, care îi face rău organismului tău. A
Puiul
Odată ce ai băgat puiul în frigider, proteina prezentă în el se schimbă. Reîncălzit, puiul dă şi el probleme de sănătate.
Ciupercile
Nici cipuercile nu pot fi lăsate de pe o zi pe alta. Trebuie mâncate toate, la aceeaşi masă.
Homarul
După ce moare, homarul începe să dezvolte bacterii şi toxine care se înmulţesc foarte repede. Deci, de câte ori vrei găteşti homar, oricât de puţin ţi-ar plăcea, bagă-l de viu în apă fierbinte. Fierbe-l bine, că altfel ai probleme!
Ouăle
Sunt un rai al microorganismelor. După ce fierbi ouăle, nu le ţine afară pentru mult timp. Bacteriile abia aşteaptă să facă sex pe oul tău fiert!
Sursa foto: www.redlobster.com