Cât de periculoasă este brânza pentru siluetă

4 august 2017   Psihologie

Este una dintre cele mai consumate alimente, însă puţini ştiu că ar trebui consumată rar, la ocazii speciale. Dacă o mănânci în fiecare zi, e posibil să te trezeşti cu kilograme în plus. Iată câte calorii au următoarele tipuri de bânză!

Brânza Camembert

Preparată din lapte de vacă, această brânză franţuzească este formată dintr-o pastă moală, acoperită cu mucegai alb. Deşi are un gust delicios, consumul exagerat îţi poate afecta silueta.

7 g grăsime (6 g saturate, 0,4 trans)

15 mg colesterol

150 mg sodium

1 g carbohidraţi (0 g fibre, 0 g zahăr)

6 g proteine

Parmezanul

Originară din Italia, această brânză are o textură densă şi granulată, de culoare gălbuie, folosită adesea la prepararea pizzei şi a pastelor.

Conţine 120 de calorii

9 g grăsimi (6 g saturate, 0,4 trans)

35 mg colesterol

200 mg sodiu

0 g carbohidraţi

8 g proteine

Face parte din categoria brânzeturilor fine şi este recunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii. Este greu să te limitezi la o bucată mică atunci când o găseşti în frigider, însă are multe calorii şi îţi poate sabota dieta.

9 g grăsime (6 g saturate, 0,3 trans)

25 mg colesterol

380 mg sodiu

3 g carbohidraţi (0 g fibre, 2 g zahăr)

5 g proteine

Mai multe