Brânza, mai sănătoasă decât untul
Un nou studiu relevă faptul că o bucată mare de brânză este mult mai sănătoasă decât o felie de pâine cu unt.
Cercetătorii au descoperit că deşi este bogată în grăsimi saturate,brânza nu creşte nivelul colesterolului "rău",LDL,spre deosebire de unt care este destul de nociv pentru inimă.La studiu au luat parte 49 de persoane de ambele sexe care au înlocuit 13% din totalul grăsimilor consumate într-o zi fie cu o porţie de brânză,fie cu unt. După şase săptămâni,cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care au consumat brânză aveau nivelul colesterolului LDL mai mic decât în cazul celor care au mâncat unt pe toată durata experimentului.Cu toate acestea,nutriţioniştii recomandă consumul moderat de brânză grasă. Cele mai recomandate sunt brânza de vacă slabă,caşul,urda şi parmezanul.