Ce alimente devin toxice prin reîncălzire

13 decembrie 2017   Psihologie

Potrivit nutriţioniştilor, mâncarea îşi pierde din calităţile nutritive prin reîncălzire, însă poate deveni şi toxică în acelaşi timp. Iată o listă cu alimentele pe care nu trebuie să le consumi niciodată reîncălzite!

1. Spanacul, sfecla şi ţelina conţin nitrat, care sub acţiunea microorganismelor şi a reîncălzirii devine nociv pentru organism, chiar cancerigen. Dintre cele trei, spanacul este cel mai dăunător reîncălzit şi trebuie consumat proaspăt.

2. Ciupercile, din cauza proteinelor pe care le conţin, îşi pot schimba structura, de aceea este recomandat chiar şi atunci când le prepari să nu se depăşească temperatura de 70°.

3. Cartofii sunt de asemenea toxici atunci când sunt reîncălziţi, iar în urma studiilor recente s-a constatat că cea mai sănătoasă formă sub care pot fi consumaţi este prin gătire, însă trebuie să îi laşi să se răcească.

4. Carnea nu trebuie sub nicio formă reîncălzită, căci proteinele pe care le conţine îşi schimbă structura şi devin greu de digerat, iar organismul le percepe ca fiind toxice.

5. Preparatele procesate la temperaturi scăzute precum cele din pui, peştele afumat (somon, cod, macrou), fructele de mare nu trebuie niciodată consumate încălzite.

Recomandare: Dacă ai gătit o cantitate mai mare de mâncare, încălzeşte doar câtă ai nevoie, într-un vas separat. Dacă eşti nevoită să reîncălzeşti supa, dă la o parte carnea şi legumele şi încălzeşte doar lichidul.

Mai multe