Cele 3 plante care au grijă de ficatul tău

8 decembrie 2017   Psihologie

Fiind o adevarată uzină vie, ficatul este responsabil cu secretarea bilei, care are rol în digestie, intervine în metabolismul glucidic, lipidic şi proteic, sintetizează un numar mare de substanţe, metabolizând totodată medicamentele şi substanţele străine.

Având o activitate atât de complexă, este lesne de înţeles de ce trebuie să ai o deosebită grijă de sănătatea ficatului . Considerat ca fiind rezerva de sânge a organismului şi îndeplinind atât de multe funcţii importante, problemele la nivelul ficatului apar mai ales în momentele stresante, în perioadele lungi în care nu eşti atent la alimentaţie şi orele de somn devin o amintire.

Ceaiurile sunt excelente pentru organismul uman, plantele fiind aliatul naturii pentru sănătatea ta neavând efecte secundare. 

Cu cât vei fi mai activ cu atât vei avea parte de mai multă sănătate şi îţi vei păstra vitalitatea ficatului. 

În momentul în care apar blocaje la nivelul ficatului pot apărea şi crizele de ficat, ce adesea pot fi foarte dureroase, însă chiar şi aşa poţi să treci peste un astfel de episod cu ajutorul compreselor cu ceai de coada calului, eficiente atât în crizele biliare cât şi în cele hepatice. 

Consumă păpădie cât poţi de des 

Una dintre cele mai bune plante pentru a menţine sănătatea ficatului tău, păpădie, ar trebui să fie de nelipsit din alimentaţia ta. Fie că o consumi în salate sau sub formă de ceai ori cataplasme, păpădia este un veritabil vraci cu proprietăţi remarcabile în tratarea bolilor hepatice şi biliare. 

Pentru a obţine ceaiul de păpădie ai nevoie ca la un litru de apă fiartă să adaugi o lingură de plantă uscată şi să laşi la infuzat 30 de minute apoi poţi să o consumi pe parcursul zilei.

Află ce alte plante fac bine ficatului pe clicksanatate.ro. 

Mai multe