Plante cărora le place în bucătărie

1 47225 original jpg jpeg

Puţine plante suportă căldura şi aburii din bucătărie. Şi totuşi, unele rezistă şi înviorează ambianţa cu frunzişul şi cu florile lor.

Mai citeşte şi:

Ce aduce noroc în bucătărie

3 plante care purifică aerul

Lămâiul,decorativ,dar pretenţios

Faţă de alte plante de apartament,lămâiul tânjeşte după cel puţin şase ore de expunere în plină lumină.

Şi cum se dezvoltă frumos într-o cameră unde nici umiditatea nu-i lipseşte,este bine să-l poziţionezi în apropierea ferestrei din bucătărie. Udă-l când pământul este uscat,cu apă ţinută o zi într-un recipient descoperit.

Violetele de Parma,mereu înflorite

Ca şi lămâiul,violeta de Parma creşte foarte frumos şi înfloreşte mult dacă o aşezi pe pervazul din bucătărie sau cel puţin în apropierea ferestrei.

Înfloreşte dacă o plantezi într-un vas de dimensiuni mici şi dacă nu o uzi prea abundent. De două ori pe săptămână este suficient.

Iedera,ornament viu

Multe plante agăţătoare se dezvoltă de minune în încăperile cu umiditate crescută,iar una dintre ele este iedera.

Aşaz-o în bucătărie,pe unul dintre dulapuri,şi pe măsură ce se dezvoltă,orienteaz-o pe o scăriţă,apoi pe un fir de aţă de care se poate agăţa. Va creşte bine chiar şi într-o bucătărie umbroasă,atâta timp cât are parte de umiditate.

Orhideea-fluture,o prezenţă elegantă

Un loc foarte potrivit pentru aşezarea unui ghiveci de orhidee este bucătăria. Orhideea-fluture adoră umiditatea creată de aburi.

De altfel,nici nu este o floare pretenţioasă. Ca să-i meargă bine,este de ajuns s-o uzi o dată pe săptămână şi s-o fereşti de lumina directă sau de curenţii de aer.

Begonia,o bijuterie pe gustul tău

Dintre toate soiurile de begonia,begonia rex este cea mai potrivită pentru bucătărie. Este uimitor coloritul frunzelor ei,datorită nuanţelor diferite de verde,dar şi de argintiu,roz sau de grena. Ai grijă să nu stea în lumină directă!