De ce nu e bine să bei ceai dimineata

12 martie 2018   Psihologie

Dacă obişnuieşti să-ţi începi dimineaţa bând o cană de ceai pe stomacul gol, ritual întâlnit la foarte multe persoane, metabolismul este îmbunătăţit şi imunitatea întărită datorită antioxidanţilor conţinuţi. Tototdată, pot exista şi efecte adverse.

Pe lângă beneficiile pe care la aduce organismului consumul de ceai, există şi riscuri asupra sănătăţii, precum creşterea acidităţii stomacului din cauza cafeinei, care dăunează digestiei, mai ales dacă îl bei pe stomacul gol.

Întrerupe activitatea metabolică

Obiceiul de a bea ceai pe stomacul gol poate provoca aciditate în interiorul stomacului, care poate interfera cu activitatea metabolică obişnuită, determinând mai mult probleme, decât beneficii.

Deteriorează smalţul dinţilor

Acest lucru se întâmplă dacă bei ceaiul îndulcit, deoarece numărul bacteriilor din gură se va înmulţi în prezenţa zahărului, care creşte totodată şi aciditatea, ducând la eroziunea smalţului dentar.

Provoacă balonarea

Ceaiul negru, în special, poate provoca senzaţia de balonare, scăzând, în acelaşi timp, pofta de mâncare. De aceea, este important să îţi asculţi organismul şi să urmăreşti dacă apar schimbări atunci când consumi un anumit tip de ceai, în special la primele ore ale dimineţii, pe stomacul gol.

Diminuează absorbţia fierului

Ceaiul verde scade abilitatea organismului de a absorbi fier în mod natural. De aceea, persoanele care suferă de anemie nu ar trebui să bea niciodată ceai pe stomacul gol.

Deshidratează organismul

Poate că bei ceai la primele ore ale dimineţii tocmai în ideea de a-ţi hidrata organismul după câteva ore de somn, însă, din păcate, în realitate lucrurile se întâmplă în mod diferit. Ceaiul este un diuretic, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea apei din organism. Când te trezeşti, corpul este deja deshidratat şi dacă vei bea apă, acest lucru va determina deshidratarea excesivă, putând duce la apariţia crampelor musculare.

Mai multe