De ce să ţii cont când prepari un smoothie

28 iunie 2018   Psihologie

Smoothie-ul este cea mai populară şi sănătoasă opţiune de băutură naturală în zilele noastre. El nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic, deoarece conţine ingrediente bogate în minerale, vitamine şi fibre, cu multe alte beneficii suplimentare.

Ce este un smoothie?

O băutură cu o textură cremoasă, de obicei preparată din fructe proaspete sau legume împreună cu lapte, iaurt sau apă. Considerat o masă lichidă, cu foarte multe beneficii asupra sănătăţii, smoothie-ul conţine o cantitate importantă de substanţe nutritive.

Cele mai populare ingrediente pentru smoothie sunt fructele – fructele de pădure (zmeura, afinele, murele), căpşunile, bananele, perele, merele etc. Şi legume precum castravete, broccoli, dovlecel, ţelină verde cu frunze, spanac etc.

Beneficiile pe care le are smoothie-ul asupra sănătăţii sunt:

Dacă îl bei dimineaţa la micul dejun sau este prima gustare din zi, efectele pozitive pe care le are asupra sănătăţii sunt următoarele:

- Creşte nivelul de energie;

- Îmbunătăţeşte digestia;

- Îmbunătăţeşte absorbţia substanţelor nutritive;

- Menţine inima sănătoasă;

- Menţine pielea strălucitoare şi sănătoasă;

- Previne deficienţa de minerale;

- Îmbunătăţeşte funcţiile creierului;

- Stimulează procesul de pierdere în greutate;

- Îmbunătăţeşte masa musculară;

- Întăreşte imunitatea.

Cum se prepară un smoothie

Prepararea acestei băuturi naturale este foarte uşoară. Începe prin a spăla fructele sau legumele, apoi taie-le cuburi/felii. Pune-le într-un vas, adaugă 100 ml lapte/iaurt şi câteva cuburi de gheaţă. Procesează cu blenderul câteva minute. Toarnă lichidul obţinut într-un pahar. Asta este tot. Se bea în cel puţin 30 de minute de la preparare.

Dacă sari peste micul dejun şi bei numai smoothie-ul ca înlocuitor alimentar sănătos, chiar şi atunci este mai bine să eviţi porţiile mari şi să te asiguri că incluzi în schimb ingrediente cu conţinut ridicat de substanţe nutritive. Mai mult, băuturile naturale te menţin hidratată şi energică contrar a ceea ce face cafeaua, ceaiul sau băuturile carbogazoase/energice.

Alege să ai grijă de tine şi de sănătatea ta. Adoptă o alimentaţie sănătoasă şi include băuturile sănătoase în dieta ta, în fiecare zi.

Mai multe