Dieta cu fibre vegetale te binedispune

1 martie 2019   Psihologie

Dieta cu fibre vegetale se mai numeste „Regimul fibra” şi este originară din SUA. Acest regim oferă zilnic oraganismului între 30 şi 50 de grame de fibre vegetale, cantitate recomandată de nutriţionişti. În mod normal, consumul nostru zilnic de fibre se situeaza între 15 şi 20 g pe zi. Consumul de alimente bogate în fibre ajută la reducerea bolilor de inimă, accidentelor vasculare, diabetului de tip 2 sau chiar a cancerului colorectal. Pentru că este un regim care include o varietate mare de fructe şi legume, va fi uşor de ţinut şi te va umple de energie.

Acest regim permite scăderea foarte rapidă în greutate, în măsura în care o anumită proporţie din caloriile ingerate la fiecare masă nu sunt asimilate. În plus, datorită senzaţiei de saţietate pe care o dau fibrele vegetale, va fi un regim destul de uşor de urmat.

Atentie! Acest regim nu trebuie sa fie urmat de către cei care prezintă boli intestinale: colon iritabil, diverticulita, diverse colite, boala Crohn.

Alimente bogate în fibre: prune uscate, caise uscate, cereale integrale, migdale, gutui, mazare, fasole alba fiartă, fasole verde, mere, pere, pâine integrală, pâine albă, morcovi, nuci.

Meniu bogat în fibre vegetale:

* Micul dejun– o cană de 250 ml lapte cu cereale

* Prânz– fasole verde fiartă (300g) cu puţină sare, 100 g piept de pui la grătar, o felie de pâine de secară

* Cină– morcovi raşi cu ţelină, amestecaţi cu un iaurt slab, 2 nuci, un măr.

* Dimineaţa– o banană, 3 migdale

* Prânz– 100 grame carne de pui fiartă, o felie de pâine neagră, mazare fiartă (200g) cu o roşie si puţină sare

*Cină– o pară, 3 prune uscate, o cană de lapte degresat cu cereale

* Dimineaţa– 2 felii de pâine de secară cu brânză slabă de vaci, o caisă

* Prânz– fasole fiarta cu 100 g ficăţei de pui fierţi, un măr

*Cină– 3 nuci, un iaurt slab, 2 morcovi ( se poate face un amestec din aceste 3 alimente, morcovii fiind raşi)

* Dimineaţa– cereale cu lapte degresat-o cana, caise uscate

* Prânz– fasole verde fiartaă cu brânză slabă de vaci şi peşte la cuptor în folie de aluminiu

* Cină– 2 porumbi fierţi, o piersică, 3 migdale

* Dimineaţa– 3 prune uscate, un ardei gras umplut cu branză de vaci, o felie de pâine de secară

* Prânz– mazăre fiartă cu sos de roşii, piept de pui la grătar, o felie de pâine de secară, o pară

*Cină– morcovi raşi cu ţelină şi iaurt slab, 3 nuci, o gutuie

* Dimineaţa– o cană de cereale cu lapte degresat, 4 migdale

* Prânz– salată de roşii, ardei şi castraveţi cu zeamă de lămâie, pulpă de pui la cuptor, o felie de pâine de secară, un măr

* Cină– doi porumbi fierţi, o pară, 3 prune uscate

Duminica

* Dimineaţa– o banană, doua felii de pâine de secară cu branză slabă de vaci şi o roşie

* Prânz– fasole fiartă, piept de pui la gratar ( 150 g), 2 roşii, o piersică

* Cină– mămăliguţă ( 200g) cu branză slabă de vaci şi un iaurt slab, 2 nuci, 3 migdale

Dieta a fost propusă de Dr. Laura Bara

Medic medicina sportivă

Mai multe