Iată de ce banana cu ou e bună pentru tine

28 martie 2018   Psihologie

E periculos să mâncăm banane şi ouă împreună? Toţi am auzit de combinaţii alimentare care ar trebui evitate, cum ar fi, de pildă, cereale cu lapte şi suc de portocale. Laptele conţine o proteină denumită caseină care, în reacţie cu acidul citric din portocală, provoacă coagularea laptelui.

Bananele sunt o sursă importante de vitamine şi minerale (magneziu, potasiu) foarte bune pentru menţinerea sănătăţii inimii. Mai conţin carbohidraţi, aproximativ 1-2 grame de proteină, fibre şi mai mult de 80 de calorii. Ouăle sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu) şi niveluri ridicate de proteină. Combinarea celor două are, se pare, un avantaj deosebit pentru sănătatea ta.

Cum te ajută

Pentru cele cu activitate fizică regulată, pentru cele care au un nivel ridicat de stres la locul de muncă, combinaţia banană-ou e dieta ideală. De reţinut că se recomandă consumul acestora după ora de sală, nu înainte. Dacă, totuşi, vrei să mănânci înainte de sală, ai grijă s-o faci cu o oră înainte.

Atât bananele, cât şi ouăle, fie combinate, fie individual, cresc şansele de concepţie. Banana ajută la reglarea echilibrului hormonal – unul dintre motivele cele mai importante pentru infertilitate. De asemenea, un nivel scăzut de vitamina D e alt motiv major pentru infertilitate, aşa că oul, cu aportul lui, te ajută.

De asemenea, femeile însărcinate trebuie să consume banană cu ou. Această combinaţie reduce ameţelile şi greţurile din primul trimestru, iar, din trimestrul 2, aportul de vitamina B6, potasiu şi fibră ajută mult la dezvoltarea cerebrală a fătului.

Poate că te întrebi în ce formă să consumi oul, iar răspunsul e ferm: fiert tare.

Dacă vrei o masă cu adevărat gustoasă, poţi să încerci să faci clătite din două ouă, banană şi puţin iaurt. Toarnă puţin în tigaia încinsă şi fă-le mai groase, în stilul american. E bun, săţios, de-li-cios!

Sursa foto: laughterandlemonade.com

Mai multe