La ce sunt bune cojile de banană

1 69547 original jpg jpeg

Bananele sunt surse importante de vitamine şi minerale pentru organismul nostru. Întrebuinţările lor sunt numeroase, însă ceea ce poate nu ştiai este că banana poate fi ajutorul tău în casă. Nimic nu se aruncă de la banană, nici măcar coaja!

Curăţă încălţămintea şi hainele

Curăţă-ţi pantofii cu partea interioară a cojii de banană,iar apoi lustruieşte-i cu o pânză,fiindcă e posibil să rămână restul de la banană. Acest procedeu este valabil pentru încălţămintea din piele,evită să îţi cureţi pantofii din piele întoarsă în acest mod. Îţi poţi curăţa şi hainele din piele pentru a le întreţine mai bine,iar apoi ştergi cu o bucată de pânză.

Citeşte şi:

7 motive să mănânci banane

Dieta cu banane,încă în vogă

Frăgezeşte carnea

În timp ce pui carnea la gătit în tigaie,pune şi o coajă de la o banană coaptă lângă ea. Astfel carnea nu se va usca şi va fi fragedă.

Îngrijeşte-ţi florile

Bananele au un conţinut bogat de calciu şi magneziu,benefic florilor. Taie coaja de banane în bucăţi mici şi pune-le la rădăcina florilor,pentru a le hrăni. De asemenea poţi curăţa florile de praf din casă cu ajutorul cojii de banană,cu partea sa interioară.

Scapă de negi

Pune-ţi o bucată de coajă de banană pe neg,cu partea interioară pe el şi lasă-l aşa peste noapte. Repetă procedeul în fiecare seară timp de o săptămână.

Albeşte-ţi dinţii

Datorită conţinutului bogat de potasiu,magneziu şi mangan,coaja de banană te poate ajuta să ai dinţi mai albi. Înainte să te speli pe dinţi freacă-ţi dinţii cu partea interioară a cojii de banană timp de 2-3 minute.

Fertilizează roşiile

Dacă stai la curte şi cultivi roşii,trebuie să ştii că banana,în special coaja acesteia ajută roşiile să crească frumoase şi mari. Pune coaja de banană la rădăcina plantei atunci când e mică pentru a absoarbe nutrienţii necesari în timpul sezonului.