În ce fel te afectează deficienţa de sodiu

25 mai 2018   Psihologie

Sunt foarte multe semne pe care organismul le transmite în momentele în care se confruntă cu o carenţă de sodiu. Acest mineral esenţial are un rol important în îndeplinirea funcţiilor corpului, motiv pentru care lipsa lui poate provoca mai multe probleme de sănătate.

În mod normal, nivelul de sodiu din sânge trebuie să fie cuprins între 135-145 de mEq/L (miliechivalenţi pe litru). Lipsa lui poate provoca o acumulare de fluide în ţesutul celular, diaree, probleme hepatice, arsuri la stomac. Există câteva simptome care anunţă că organismul se confruntă cu deficienţă de sodiu, şi anume:

Probleme gastrointestinale

Lipsa sodiului din organism poate duce la dezvoltarea problemelor gastrointestinale. El se reflectă prin pierderea poftei de mâncare, senzaţie de greaţă, stări de vomă etc.

Probleme la nivelul sistemului muscular

Carenţa sodiului din alimentaţie şi, implicit, din stomac provoacă dureri musculare şi crampe. Nivelul scăzut de mineral (sodiu) poate dezvolta un sentiment de oboseală şi de slăbiciune constantă. Mai mult, durerea resimţită zi de zi în membrele inferioare anunţă o deficienţă de sodiu în organism.

Oboseală

Un alt simptom care anunţă un nivelul scăzut de sodiu în organism este oboseala. Ştim că oboseala şi lipsa energiei pot anunţa şi alte probleme de sănătate, însă trebuie luate în calcul când persistă o perioadă mai lungă, chiar dacă tu dormi cele 7-8 ore recomandate.  

Durere de cap

 Una dintre funcţiile pe care sodiul o are în organism este de a ţine sub control tensiunea arterială. Acesta este motivul pentru care carenţa de sodiu provoacă dureri de cap şi iritare. Dacă te confrunţi zi de zi cu durere de cap şi te enervezi foarte repede, este posibil să suferi de deficienţă de sodiu.

Acestea sunt simptomele care anunţă că în organism nu există o cantitate suficientă de sodiu. Un mod prin care poţi combate problema este incluzând în dietă alimente bogate în sodiu.

Mai multe