Te simţi obosită? Se poate să ai o carenţă de B12

1 66513 original jpg jpeg

Oboseala este una dintre principalele cauze pentru care femeile ajung la medic în căutarea unui răspuns şi a unei soluţii. Motivele pot varia mult, începând de la stres, insomnii repetate şi excese alimentare.

Mai putem vorbi şi despre dezechilibre hormonale,însă un nivel scăzut de vitamina B12,poate fi în cele mai multe cazuri de învinuit.

Simptomele unui deficit de vitamina B12 includ slăbiciune musculară,scăderea tensiunii arteriale,tulburări de vedere,probleme de memorie,anemie,oboseală şi tulburări de dispoziţie.

Din această cauză este indicat să ajungi cât de curând la medicul tău şi să ceri un set de analize amănunţit,dar care să includă şi nivelul de B12,mai ales dacă ai mai mult de 30 de ani.

În afară de tratamentul propriu-zis de B12,injectabil sau pe cale orală,mai poţi contribui la restabilirea nivelului acestei vitamine,chiar şi de acasă,prin dieta pe care ţi-o formezi în timp.

Următoarele alimente sunt o sursă de nădejde atunci când te confrunţi cu o astfel de problemă. Încearcă!

Ficat,carne de vită,scoici,păstrăv,somon,iaurt,carne de vită (preferabil muşchi),ton,lapte şi brânză,şuncă,ouă,pui (piept de pui).