Legume bogate în fibre. Cele 5 alimente "campioane" la acest capitol
Organismul nostru are nevoie de fibre pentru o bună digestie, dar şi pentru buna funcţionare a inimii. Iată care sunt acele legume bogate în fibre.
Fibrele insolubile, precum cele pe care le găsim în tărâţele de ovăz,fasole, mazăre sau orz, ne ajută în prevenirea constipaţiei şi la menţinerea unui tract digestiv sănătos, în timp ce fibrele solubile, pe care le găsim în morcovi, varză sau citrice, au un rol important în menţinerea greutăţii.
Anumite legume conţin cantităţi mai mari de fibre, iar preţul acestora este unul pe care oricine şi-l poate permite.
Pentru necesarul zilnic de fibre, între 25-40 de grame, încearcă să consumi aceste legume bogate în fibre:
Cartofii, pe lista cu legume bogate în fibre
Albi sau roşii, cartofii sunt o sursă de fibre, potasiu şi vitamina C. Consumaţi în cantităţi mari, aceştia îţi aduc kilograme în plus, însă în porţii mici contribuie la sănătatea organismului. Un cartof copt cu coajă conţine 3.8 grame de fibre.
Mazărea
Poate fi consumată chiar crudă, în această formă având cea mai mare cantitate de fibre. O jumătate de cană cu mazăre conţine 5.6 grame de fibre.
Legume bogate în fibre - Varza de Bruxelles
Gătită la aburi, varza de Bruxelles conţine circa 3 grame de fibre. Este una dintre legumele toamnei care poate fi preparată în mai multe feluri, fiind foarte benefică pentru organism.
Păstârnacul
Este leguma care dă savoare mâncărurilor. Dacă nu îţi place în salatele de crudităţi, încearcă să îl consumi fiert sau înăbuşit. O bucată conţine în jur de 2.7 grame de fibre.
Spanacul face parte dintre acele legume bogate în fibre
O jumătate de kilogram de spanac conţine 2.3 grame de fibre. Îl poţi consuma în salate proaspete, fiert sau chiar pregătit la cuptor.
Citiţi şi Dieta cu fibre.