Moduri naturale de detoxificare

19 aprilie 2018   Psihologie

Organismul are nevoie primăvara de o detoxificare. Acest proces de eliminare a toxinelor şi deşeurilor din corp poate fi făcut prin intermediul câtorva schimbări alimentare, şi anume:

Mănâncă mai multe legume cu gust amar

Trebuie să existe un echilibru de arome în alimentaţia ta – sărat, dulce, acru şi amar -, care sunt necesare pentru curăţarea ficatului. Legumele cu gust amar precum usturoiul verde, păpădia, varză etc. Toate verdeţurile amare cu frunze sunt surse importante de substanţe nutritive şi au efect detoxifiant.

Bea apă cu suc de lămâie

Începe ziua bând un pahar de apă călduţă cu suc de lămâie. Vitamina C, potasiu, magneziu şi cupru – substanţe nutritive prezente în băutură ajută la asimilarea corectă a fierului şi calciului din celelalte alimente pe care le consumi. În plus, apa cu lămâie stimulează funcţia ficatului şi elimină toxinele deoarece acţionează ca un diuretic, combătând astfel şi retenţia de apă din corp.

Ceaiuri medicinale

Există plante medicinale şi suplimente care ajută la detoxifierea ficatului, cum sunt laptele de ciulin şi rădăcina de păpădie. A fost demonstrat că aceste plante medicinale îmbunătăţesc funcţia hepatică şi detoxifică organismul datorită proprietăţilor pe care le deţin. Prepară-ţi un ceai din ierburi medicinale, adăugând o felie de lămâie sau suc.

Mai multă apă

Pe lângă apa cu lămâie, la fel de eficiente în procesul de detoxifiere este şi apa cu diferite arome. Dar cât de multă apă ar trebui să bei? Specialiştii recomandă să se împartă în două greutatea corporală şi să se bea câte 2-3 litri de apă cu diferite arome pe zi. Recomandate sunt fructele de pădure, menta, pepenele galben, felii de castravete, felii de lime, orice fruct.

Mai multe salate

O salată foarte mare, cu cele mai proaspete verdeţuri este un tonic de primăvară imbatabil pentru corp. Ridichi, castravete, salată verde, seminţe de chia, seminţe de cânepă, fenicul ras, două linguri de ulei extravirgin, oţet de cidru de mere şi suc de lămâie, reţetele de salate sunt nenumărate. Recomandate sunt două până la cinci porţii de legume pe zi, majoritatea bogate în fibre.

Mai puţine proteine

Din cele patru anotimpuri, primăvara este perioada în care corpul se descurcă şi cu o cantitate mai mică de proteine. Este momentul în care poţi renunţa la carne, şi să mănânci în schimb mai multe legume împreună cu carne slabă.

Mai multe