5 paşi ca să-ţi fortifici ficatul

1 73124 original jpg jpeg

Ficatul ne protejează de mulţimea de toxine acumulate în organism. O mini-cură de detoxifiere îl protejează şi îl fortifică. Urmează cei 5 paşi simpli de mai jos!

1.     Bea multă apă cu lămâie. Apa este importantă în procesul de detoxifiere,iar acidul citric din zeama de lămâie stimulează producerea bilei – un alt „vehicul” pentru eliminarea din organism a toxinelor.

2.     Consumă ingrediente naturale pentru fortifierea ficatului. Sunt ingrediente la îndemână:curcuma (cunoscută şi sub numele de turmeric),păpădie,urzică. Consumă,timp de câteva săptămâni,50 mg de curcuma,sau 500 mg de extract de păpădie. Infuzia de urzică sau de rădăcină de păpădie,consumată zilnic,e binevenită.

3.     Mănâncă legume crucifere. Broccoli,varză,ridichi – toate acestea,consumate zilnic,sub formă crudă sau procesate la abur,te ajută în procesul de detoxifiere.

4.     Asigură-ţi necesarul de minerale. Acestea sunt esenţiale într-o cură de detoxifiere – prin urmare,ia suplimente de calciu,magneziu,potasiu,cupru,fier,seleniu,zinc,mangan.

5.     Nu-ţi supraîncărca ficatul. Abţine-te un timp de la mâncăruri excesiv de grase,de la consumul de alcool,dar şi de la analgezice sau alte tipuri de medicamente care atacă ficatul.