Oul, parte din alimentaţia zilnică

2 aprilie 2018   Psihologie

Oul face parte din alimentaţia noastră aproape zilnică. Dar atunci când decidem să ţinem dietă, de multe ori renunţăm la carne, ouă şi produse lactate în favorarea fructelor, legumelor şi cerealelor. Însă ce zici dacă urmezi un plan alimentar care include şi oul?

Dieta cu ouă nu numai că stimulează procesul de pierdere în greutate, ci previne şi mai multe afecţiuni. Ouăle pot fi mâncate sub diferite forme: fiert, omletă, la aburi, prăjit. Probabil că nu te saturi cu un singur ou, dar acest regim alimentar este foarte eficient şi te ajută să slăbeşti.

Iată ce trebuie să ştii mai exact despre planul de dietă cu ouă:

Oul previne foamea, deoarece este sursă importantă de proteine şi carbohidraţi scăzuţi. Aceşti compuşi oferă saţietate mai mult timp şi, astfel, reduci numărul de calorii consumate. În acest mod slăbeşti.

Există nenumărate variaţii ale planului de dietă cu ouă. Conform cerinţelor organismului, trebuie să combini oul cu broccoli, ciuperci, sparanghel, carne de pui, carne de curcan, spanac etc. Poţi include fie proteine slabe, fie un conţinut scăzut de carbohidraţi, împreună cu planul de dietă cu ouă.

2 ouă fierte şi 1 grepfrut/omletă din două ouă cu spanac şi ciuperci. Evită să foloseşti mult ulei.

½ de piept de pui la grătar şi broccoli.

peşte şi salată de legume. Mănâncă cina înainte de ora 20.00.

Ai grijă ca grepfrutul să facă parte din planul tău alimentar, indiferent că este fructul în sine sau sub formă de suc.

Care sunt dezavantajele adoptării unui plan de dieta cu ouă

Deşi planul de dieta cu ouă este destul de eficient, are şi anumite dezavantaje. Consumul de ouă câteva zile ar putea duce la probleme precum constipaţiei şi alte tulburări digestive. Include în alimentaţie fructele şi legumele, deoarece substanţele nutritive prezente în ele sunt necesare pentru prevenirea deficienţelor.

Mai multe