Pepenele roşu, un aliat împotriva atacului de cord

30 iunie 2017   Psihologie

Acest fruct dulce şi plin de apă, care te hrăneşte şi hidratează, este un remediu pentru numeroase boli. Mănâncă pepeni în sezonul lor căci ajută la detoxificarea rinichilor, la eliminarea toxinelor, şi nu numai.

Cu ajutorul unei cure de pepene roşu îţi poţi recăpăta silueta. Îţi vei potoli atât setea cauzată de căldura excesivă, dar şi foamea, consumând un aliment uşor, iar persoanele supraponderale pot preveni infarctul miocardic, atât vara cât şi iarna.

Scade tensiunea arterială 

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un consum regulat de pepene roşu reduce nivelul ridicat al tensiunii arteriale la persoanele supraponderale, prin urmare diminuează riscul de infarct miocardic (atac de cord).

Specialiştii în domeniu explică faptul că şansele ca oamenii să facă un atac de cord sunt mai mari în sezonul rece decât în cel cald, iar un consum de pepene roşu, în perioada iernii, scade semnificativ presiunea arterială la oamenii cu multe kilograme în plus, notează dailymail.co.uk. (Şi în anotimpul rece se găseşte pepene roşu în România, fiind important din ţările calde.)

Află ce alte beneficii mai are pepenele roşu asupra organismului pe clicksanatate.ro.

Mai multe