Semne că ai o sănătate de fier

23 august 2017   Psihologie

Sănătatea trebuie să fie pe primul loc pentru toţi oamenii. De aceea, acordă atenţie tuturor simptomelor care apar în timp, deoarece astfel poţi preveni dezvoltarea diferitelor afecţiuni. Dar, în acelaşi timp, există câţiva indicatori care ne spun că starea noastră de sănătate este bună.

Iată care sunt:

Păr puternic şi strălucitor

În timp ce părul fragil, uscat şi subţire poate indica hipotiroidism, stres sau anemie, părul puternic este un indiciu al corpului sănătos. Alimentaţia sănătoasă şi substanţele nutritive - proteinele, vitaminele şi grăsimile sănătoase - hrănesc poboaba capilară şi asigură un mediu pentru construirea părului puternic, strălucitor şi mătăsos.

„Părul este un barometru al sănătăţii tale generale”, spune David H. Kingsley, specialist în sănătatea podoabei capilare şi scalpului în cadrul British Science Corporation.

Unghii tari

Unghiile sunt o altă fereastră a sănătăţii. Un pat de unghii roz, puternice, fără linii sau decolorări, toate indică că eşti sănătoasă. În schimb, atunci când unghiile îşi schimbă culoarea sau se rup uşor, ele pot indica o infecţie fungică sau anemie. Potrivit dermatologilor, unghiile pot dezvălui nivelul de tensiune din corp.

Dantură sănătoasă

Dinţii puternici şi gingiile sănătoase, roz, care nu sunt inflamate, joacă un rol-cheie în menţinerea sănătăţii. La fel ca şi alte zone ale corpului, cum ar fi pielea şi intestinele, gura este plină de bacterii. În timp ce majoritatea sunt inofensive sau chiar benefice, prin periajul zilnic şi folosirea aţei dentare, bacteriile pot fi ţinute sub control. Bacteriile pot provoca infecţii orale, carii şi boala gingiilor.

Circumferinţa taliei

În prezent, medicii consideră circumferinţa taliei un indicator cheie pentru aflarea stării de sănătate, potrivit TIME. Conform studiilor recente, acumularea de grăsime în abdomen prezintă un risc mai mare pentru sănătate decât simpla suprapunere a standardelor indicelui de masă corporală.

De fapt, un studiu a arătat că la persoanele care nu erau considerate supraponderale, o talie mai mare a fost corelată cu un risc mai mare de deces precoce. Cercetările arată că acest lucru apare din cauza faptului că grăsimea care se acumulează în secţiunea mediană este mai activă din punct de vedere metabolic decât cea care se află sub piele, astfel încât secretă hormoni şi alte celule care afectează biochimia organismului. Chiar şi la persoanele ale căror IMC este normal, a avea o talie mare poate însemna un risc mai mare de probleme de sănătate în timp.

Mai multe