Substanţe nutritive de care ai nevoie pentru memorie

13 octombrie 2017   Psihologie

Îmbunătăţirea memoriei ţine şi de dietă, de anumite substanţe nutritive pe care ţi le iei zilnic din legume, fructe, peşte şi ouă.

Fibrele

Creierul are nevoie de glucoză, iar fibrele reglează eliberarea de glucoză în corp. Pentru o minte brici fibrele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. În fiecare zi, include în dietă alimente care conţin fibre: cereale integrale, paste, seminţe, mazăre, fasole boabe, fructe uscate şi cu coajă.

Proteinele din leguminoase

Mazărea, lintea, fasolea, năutul sunt surse bune de proteine vegetale, de vitamina B. Nu conţin multe grăsimi şi înlocuiesc carnea roşie, vânat sau vită, care nu sunt recomandate în acest tip de dietă. Humusul, fasolea galbenă îţi cresc aportul zilnic de fibre, care încetinesc absorbţia de zahăr.

Află ce alte substanţe nutritive îmbunătăţesc memoria pe clicksanatate.ro.

Mai multe