Super-alimentele care îmbunătăţesc memoria

7 septembrie 2018   Psihologie

Te concentrezi mai greu şi ţi se pare că memoria îţi joacă feste? Atunci e timpul să iei măsuri. Există mai multe alimente care îţi pot ajuta creierul, pe care ar fi bine să le incluzi în dieta ta.

Fructe de pădure

Fructele de pădure au cel mai mare conţinut de antioxidanţi care au un rol protector la nivelul celulelor creierului. O dietă bogată în flavonoizi (un tip de antioxidanţi) poate să încetinească pierderea memoriei la oameni.

Peştele

Carnea de peşte bogată în grăsimi esenţiale omega-3 (somon, sardine, hering, macrou) previne eficient instalarea demenţei. Puteţi consuma carne de peşte de 3 ori pe săptămână sau folosind suplimente alimentare cu ulei de peşte.

Fructele oleaginoase

Nucile şi semintele sunt surse excelente de vitamina E, iar o cantitate mai mare a acestei vitamine corespunde cu un declin cognitiv mai mic odata cu înaintarea în vârstă. Adaugaţi circa 30 de grame pe zi de nuci şi seminţe pentru a va îmbunătăţi considerabil memoria.

Avocado

Aceste fructe sunt benefice memoriei, datorită grăsimilor mononesaturate, extrem de sănătoase pentru sistemul cardio-vascular. Cu toate acestea, din cauza conţinutului mare de calorii, medicii recomandă consumul a maximum o jumătate de avocado pe zi.

Cafea

Cofeina este un excitant excelent pentru memorie şi concentrare. De asemenea, vinul roşu prelungeşte viaţa. Cu toate acestea, alcoolul în exces încetineşte funcţionarea creierului, însă poţi să optezi pentru sucul de struguri. Acest suc îmbunătăţeşte semnificativ memoria şi funcţiile motorii.

Ciocolata neagră

Proprietâţile antioxidante puternice ale ciocolatei negre includ acest desert sănătos în lista alimentelor care îmbunătăţesc memoria. Motivul este acela ca ciocolata neagra conţine stimulenţi naturali importanţi, asa cum este cafeina, substanţa ce creste puterea de concentrare.

Cerealele integrale

Conţin Omega3, fibre şi carbohidraţi complecşi, extrem de benefici sănătăţii creierului. Ele protejeaza organismul de afectiunile cardiace, deci imbunatatesc circulatia sangelui, necesara tuturor organelor corpului, inclusiv creierului.

Rozmarinul

Un adevărat accelerator al memoriei, vă îmbunătăţeşte puterea de concentrare, a fost dovedit ştiinţific că toţi compuşii din rozmarin îmbunătăţesc performanţa creierului, iar mirosul său este special. E bine să aveţi în casă planta sau să apelaţi la uleiurile esenţiale de rozmarin.

Mai multe