Top 5 alimente care te menţin hidratată în timpul verii

5 iunie 2018   Psihologie

Vara este sinonimă cu îngheţata şi băuturile reci. Produsele reci scad temperatura corpului şi, de asemenea, elimină toxinele din organism. Pentru că este sezonul în care trebuie să te hidratezi foarte bine, iată ce fructe şi legume nu ar trebui să-ţi lipsească din dieta zilnică.

Castravete

Castravetele nu trebuie să-ţi lipsească din dietă deoarece are un conţinut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că menţine corpul hidratat. Prepară smoothie-uri pe bază de castravete şi suc de lămâie, mănâncă salată de castraveţi, include leguma în alimentaţia ta sub orice formă.

Pepene roşu

Vara este incompletă fără feliile de pepene roşu. El este fructul care are un conţinut ridicat de apă, 92%, plus un număr mare de substanţe nutritive, inclusiv vitaminele A, B6 şi C, antioxidanţi, aminoacizi şi licopen.

Portocală

Bogată în potasiu, portocala nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta vara. Doza zilnică de potasiu este necesară pentru prevenirea crampelor musculare. Mai mult, portocalele conţin aproximativ 80% apă, menţinând corpul hidratat în zilele fierbinţi de vară. Ele sunt şi surse bune de vitamine A şi B (B1), minerale precum cupru şi potasiu, ori acid folic şi acid pantotenic.

Mure şi zmeură

Murele şi zmeura sunt nişte fructe foarte sănătoase şi bogate în substanţe nutritive, care pot fi esenţiale în timpul verii pentru majoritatea oamenilor. Zmeura conţine antocianină şi quercitină, doi antioxidanţi care scad riscul de cancer. Pe de altă parte, murele sunt sursă importantă de antioxidanţi care previn cancerul, inclusiv cel de ficat, colon, plămâni.

Iaurt

Iaurtul este un produs lactat foarte sănătos, care scade temperatura corpului şi care îl menţine hidratat în timpul verii. Iaurtul nu trebuie să lipsească din alimentaţie vara, pentru că astfel îi oferi organismului cantitatea necesară de vitamine şi minerale. Adaugă nişte fructe (mure, piersică, căpşuni, cireşe) în iaurtul natural pe care-l mănânci la micul dejun.

Ce să eviţi să mănânci vara

În timpul verii, este dificil să eviţi căldura şi transpiraţia, oboseala şi senzaţia de epuizare care apar în urma expunerii la soare. Recomandat este să se evite alimentele picante şi băuturile alcoolice, deoarece acestea contribuie la creşterea temperaturii corpului în primul rând. Mai mult, căldura provoacă pierderi de lichide din corp prin transpiraţie, cea ce înseamnă că este nevoie de o cantitate mai mare de lichide pentru a evita deshidratarea. Acordă atenţie alimentaţiei pe care o ai în sezonul cald. Şi, cel mai important, nu pleca de acasă fără să ai o sticlă cu apă în geantă/rucsac.

Mai multe