Topul celor mai sănătoase legume

9 octombrie 2017   Psihologie

O dietă echilibrată trebuie să cuprindă toate substanţele nutritive esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Acestea pot fi asimilate de corp din alimentele mâncate în fiecare zi.

Iată care sunt legumele care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta zilnică.

Ceapă

Ceapa este o legumă foarte sănătoasă, conţinând cele mai importante vitamine şi minerale care previn diferite afecţiuni. Combină ceapa crudă (tăiată felii)  cu roşii, avocado şi ardei rdei iute. La final adaugi nişte suc de lămâie. Această salată este perfectă pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Mazăre

Mici, dar sănătoase, boabele de mazăre verde împreună cu alte legume reduc riscul de apariţia a cancerului de stomac, conform unui studiu publicat în „International Journal of Cancer”. Mazărea poate fi inclusă în diferite reţete de mâncare. Găteşte-o aşa cum îţi place.

Varză

Aceasta este una dintre cele mai sănătoase legume verzi. Frunzele de varză sunt bogate în vitamina C, o substanţă nutritivă care poate reduce riscul de boli cardiovasculare prin scăderea nivelulul de colesterol rău (LDL). Include varza în alimentaţia zilnică.

Broccoli

Broccoli este o legumă bogată în antioxidanţi care luptă împotriva cancerului. Un studiu recent a arătat că oamenii care mănâncă cinci porţii sau mai mult pe săptămână de broccoli reduc riscul de a suferi de cancer de col uterin, în comparaţie cu cei care o consumă mai rar.

Ardei gras roşu

Un ardei conţine 32 de calorii, conţine o cantitate mare de vitamina C, oferă mai exact 150% din nacasarul zilnic recomandat. În plus, previne bolile de inimă şi ateroscleroza.

Spanac

Spanacul este sursă importantă de carotenoizi - antioxidanţi care au grijă de sănătatea ochilor şi previne degenerescenţa maculară, principala cauză a orbirii la vârstnici. După ce este gătită spanacul, luteina pe care o conţine leguma este mai uşor asimilată de organism.

Varza de Bruxelles

Antioxidanţii din aceste legume verzi luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi care provoacă cancer, iar 80% din vitamina C zilnică într-o jumătate de cană de varză de Bruxelles previne bolile de inimă şi cataracta.

Mai multe