12 lucruri pe care el nu ar trebui să le facă

11 decembrie 2017   Relații de cuplu

Pentru cele mai multe dintre femei, lucrurile mici-mici-mici de tot sunt cele care contează. Deşi sunt foarte apreciate, două bilete pe o insulă departe, cu şampanie şi caviar pe plaja pustie, nu înseamnă mai mult decât s-o ţii de mână în public. Tot la fel, lucrurile mici sunt cele care pot s-o facă se simtă nepotrivit. Şi uite-aşa se nasc femeile nesigure pe ele (adică într-o relaţie).

Ţi se plimbă ochii

Ochii sunt oglinda sufletului, dar când se plimbă aşa, după una şi după alta, zău că-ţi vine să tragi obloanele! Când te uiţi în zare în timp ce ea-ţi vorbeşte îi spui, de fapt, că nu-ţi pasă de ea. Dacă chiar îţi pasă, fă un efort şi priveşte-o în ochi atunci când vorbeşti cu ea, nu de alta dar îi arăţi c-o respecţi şi că-ţi pasă de părerea ei. Dacă te uiţi în stânga şi-n dreapta îi spui că e.... boooriiiing.

Nu-i răspunzi din prima

Nu-ţi cere nimeni să-i scrii în minutul următor după ce-ai primit un sms de la ea, dar orişicât. În orice caz, arată-i c-o preţuieşti verificându-ţi telefonul pe timpul zilei. Dac-o preţuieşti, n-o lăsa s-aştepte. Un text simplu trimis în orice moment al zilei dar mai ales atunci când îţi scrie îi arată că-ţi pasă. Dar, dacă-ţi scrie încontinuu deşi ştie că eşti ocupat, asta-i altă poveste.

Când ieşi cu cel mai bun prieten al tău, care e fată

Orice tipă se agasează chiar dacă nu- arată. Chiar dacă fata cu care eşti e prietena ta cea mai bună, chiar dacă ea, poate, nu e atât de frumoasă ca prietena ta, tot degeaba. Iubita ta se va simţi la fel de nesigură. Data viitoare când mai ieşi cu amicul tău – fată ia-o şi pe iubita ta. Nu poate să fie rău.

Când vorbeşti la nesfârşit despre o fată

Dacă nu vorbeştui desper mama sau despre sora ta, asta nu poate să iasă bine. Să vorbeşti întruna despre cine-ştie-cine arată că, de fapt, îţi place sau că, măcar te gândeşti la ea. Mai mult decât ar trebui. Asta poate s-o facă pe iubita ta să se simtă nesigură pe sine. Ca să-i elimini orice urmă de suspiciune, fă-le cunoştinţă data viitoare. Aşa, prietena ta se linişteşte.

Când nu-i faci cunoştinţă cu prietenii tăi

Sunteţi la un brunch la un restaurant când, dintr-odată, apar nişte vechi prieteni de-ai tăi, pe care nu i-ai mai văzut demult. Eşti atât de prins cu ei, încât nu le mai faci cunoştinţă. Nu-i de mitrare de prietena ta devine urâcioasă. Cu ce-ai mai greşit şi de data asta? Păi i-ai dat sentimentul că e dată la o parte dintr-o poveste foarte importantă. Că nu e suficient de specială ca să merite s-o prezinţi prietenilor tăi. Nu-i frumos. Reguli elementare de bun-simţ că oricum, cine se întâlneşte cu cineva cunoscut îi face cunoştinţă celorlalţi, tocmai ca să nu-i facă să se simtă aiurea.

O ignori la petreceri

O inviţi să vină cu tine la o petrcere şi e atât de entuziasmată, încât şi-a cumpărat şi o rochie nouă. Abia aşteaptă să petreceţi timp împreună la petrcere. Daaaar... odată ce ajungeţi la petrcere, o laşi de izbelişte şi te antrenezi cu alţi prieteni de-ai tăi. Asta o face să se simtă neimportantă şi nerespectată. Altă dată ori n-o aduci, ori o bagi mai mult în seamă. Nu fi nepoliticos! Asta o face să se simtă nesigură.

Nu-i lauzi coafura

Dacă a făcut un efort ca s-arate bine şi ţie ţi se rupe, e ca şi cum îi calci stima de sine în picioare. Nu trebuie să faci un compliment fals dacă nu-ţi place, dar măcar observă-i noua coafură... „hei, ţi-ai făcut ceva la păr!“

Când vorbeşti cu fosta

Să zicem c-ai rămas superprieten cu fosta ta iubită şi chiar nu vrei să-i pierzi prietenia. Dar să nu uităm c-aţi făcut sex de nenumărate ori în trecut, aşa că asta o afce p actuala ta iubită să se simtă nesigură. Dacă, cine ştie cum, o faceţi iar, mai ales că aveţi precedentul creat?

Când vorbeşti despre fosta

De ce trebuie să vorbeşti despre fosta ta iubită? ea n-ar trebui să facă parte din lumea pe care voi doi, cei de-acum, aţi creat-o, nu-i aşa? Asta o va face pe iubita ta să se simtă nesigură. Dacă chiar vrei să vorbeşti despre ea, măcar asigur-o că nu mai ai pentru ea nici un sentiment.

Când o ţii la secret

N-o arăţi alor tăi, n-o arăţi prietenilor, n-o arăţi nimănui. E ok, dacă sunteţi împreună de câteva luni, dar când se face anul, pe bune, devine ciudat rău. Când iubeşti pe cineva, îţi vine să-i urli numele de pe Everest, ca să-l audă toată lumea. Pune măcar o poză cu voi pe FB. O s-o facă să se simtă atât de bine!

Când ai secrete faţă de ea

Femeile sunt foarte intuitive

Pot să-şi dea repede seama dacă ţii secrete faţă de ele. Dacă facă asta cu prietena ta, o faci să se simtă exclusă din viaţa ta. Dacă păstrezi secrete doar ca s-o protejezi mai zicem, dar dacă păstrezi secrete pentru că ţi-e teamă c-o să te judece sau c-o să le spună pritenelor ei, atunci aveţi altfel de probleme.

Când o înşeli

Nu se poate mai rău decât atât. O să se simtă atât de devalorizată, încât o să ducă asta şi în alte relaţii. O să simtă că n-are nici o valoare. N-o urî pentru că se simte aşa. Dacă acceptă să mai stea cu tine, n-o mai înşela. O să se simtă nesigură în permanenţă.

Mai multe