De ce nu mai au chef femeile să facă dragoste

28 septembrie 2018   Relații de cuplu

La începutul relaţiei toate lucurile sunt perfecte, inclusiv în dormitor. Există iubire, pasiune şi dorinţă, însă până în momentul în care intervine fraza "Nici în seara asta nu am chef". 

Care este explicaţia femeilor? Timpul. Cel puţin aşa arată un nou studiu, potrivit căruia femeile se plicitisesc de acelaşi partener după aproximativ 12 luni.

Un studiu realizat pe 4.839 de bărbaţi şi 6.669 de femei, cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani, a dezvăluit că dorinţa dispare odată cu înaintarea în vârstă, însă femeile se plictisesc mai repede decât bărbaţii. Mai exact, după 12 luni. 

Studiul a mai arătat că femeile care au copii mai mici de 5 ani sau care tocmai au născut îşi pierd interesul la acest capitol. "De vină ar putea fi obosieala cauzată de acest rol. Stresul zilnic are un impact mai mare asupra vieţii intime a femeilor". 

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Southampton, alţi factori care duc la lipsa unei vieţi sexuale active sunt lipsa apropierii dintre parteneri, problemele de comunicare sau sănătatea precară. 

Sursă: The Independent

Mai multe