Dă restart unei relaţii în care a apărut monotonia
La început, orice relaţie este frumoasă şi, deşi poate părea greu, ea poate fi menţinută şi pe parcursului timpului. Micile detalii fac diferenţa şi te ajută ca la primele semne ale monotoniei să dai un restart relaţiei. Iată cum!
Menţine-ţi o atitudine pozitivă
Oricine adoră să stea în preajma unui om vesel, care se bucură de orice moment şi ia ce e cel mai bun din întâmplările zilnice. În schimb, o atitudine constantă de nemulţumire, va atrage în mod automat stări de acelaşi gen şi, implicit, va distruge armonia în cuplu. De aceea, menţinerea unei atitudini pozitive îţi va face bine atât ţie, cât şi partenerului tău, care te va îndrăgi şi se va simţi atras de tine şi de modul tău de a privi lucrurile.
Acordă atenţie nevoilor partenerului
Bărbaţii şi femeile sunt diferiţi, ceea ce înseamnă că au tendinţa să vadă relaţia de cuplu din perspective diferite. În niciun caz nu este indicat să adopţi un comportament dominant sau unul în care să îi ceri partenerului să se schimbe, va fi frustrant atât pentru tine, cât şi pentru el. În schimb, e bine să fii conştientă că el e diferit şi să îl accepţi aşa cum este. Îl poţi ajuta în vreun fel? Da, fiind atentă la nevoile sale şi oferindu-i libertatea de a se manifesta liber.
Manifestă-ţi admiraţia şi mulţumirea
Dacă eşti binecuvântată cu o relaţie frumoasă, aşa cum ţi-ai dorit şi partenerul este un om bun, nu lăsa să treacă ziua fără să îi faci un compliment. Arată-i cât de mult de bucuri că face parte din viaţa ta şi că îi apreciezi calităţile pe care le are. Dacă face un gest frumos pentru tine, nu te limita la un simplu mulţumesc, ci spune-i cât de bine te face să te simţi comportamentul lui. Aşa că, ţine cont, secretul e să îi arăţi în mod constant recunoştinţa ta.
Ai grijă la vorbele pe care le spui
Cuvintele pot tăia mai rău decât sabia şi, dacă nu sunt conectate la inimă, mintea poate să spună vrute şi nevrute. De aceea, e foarte adevărată vorba aceea care spune că „limba nu are oase, dar e suficient de puternică să frângă o inimă”. Aşa că e bine să ai grijă la ceea ce spui şi, dacă se întâmplă ca într-un moment să nu ai o vorbă frumoasă pe care să i-o adresezi partenerului, mai bine să taci, decât să îi adresezi cuvinte jignitoare, care vor lăsa cicatrici.
Arată respect
Orice tip de relaţie sănătoasă este construită pe baza respectului mutual, care arată că ştii să preţuieşti persoana de lângă tine pentru ceea ce e. Şi da, uneori e nevoie chiar să îl exprimi verbal, pentru că pe lânga fapte, oamenii mai au nevoie şi de cuvinte frumoase. Chiar şi atunci când aveţi opinii diferite şi decideţi lucruri diferite, dar aveţi înţelegere unul faţă de celălalt, aceasta este o dovadă clară a faptului că vă respectaţi.
Fii empatică
Cu toţii trecem şi prin perioade stresante, avem zile mai proaste şi zile în care parcă n-avem chef de nimic. Să ai pe cineva alături care poate să îţi înţeleagă starea, ba mai mult, să încerce să ţi-o îmbunătăţească, e un dar. Nimeni nu şi-ar dori un partener care să pună sare pe rană şi să facă lucrurile să fie şi mai rele ca la început. Iar atunci când este cazul, îi poţi oferi un moment de respiro partenerului, căci fiecare dintre noi are nevoie, din când în când, de momente de singurătate.
Construiţi amintiri împreună
Nimic nu apropie mai mult doi oameni decât activităţile care îi bucură şi experienţele pline de sens. Fă un efort şi în ziua liberă ia-ţi partenerul şi porniţi într-o călătorie împreună, luaţi lecţii de dans, dacă vă place dansul, alegeţi ceva amuzant şi incitant, orice vă place şi se face în doi. Amintirile care vor rămâne vă vor aduce bucurie chiar şi peste ani, însă indicat ar fi să vă faceţi un obicei din a merge în drumeţii şi din a încerca lucruri noi.