Prea obosită pentru sex? Ce poti face

10 iulie 2017   Sexualitate

Problemele de la serviciu, creşterea copiilor şi grija pentru rudele mai în vârstă ne storc de energie şi asta poate afecta viaţa sexuală. Iată câteva sfaturi pentru a te bucura mai mult de momentele de intimitate!

Mergi la culcare la o ora decentă

În general, adulţii se culcă târziu, fie pentru că sunt foarte ocupaţi, fie pentru că preferă să îşi petreacă serile în faţa televizorului. Atunci când ajung în dormitor, tot ce îşi doresc este să doarmă şi renunţă la plăcerile trupeşti. Dacă nu ai mai avut de mult relaţii intime cu partenerul, renunţă la obiceiul de butona telefonul şi petreceţi câteva ore împreună.

Comunică cu el

Nu ai chef să faci dragoste cu soţul tău, pentru că viaţa ta sexuală ţi se pare plictisitoare? Atunci ar fi bine să vorbeşti cu el şi să-i spui ceea ce îţi place sau ceea ce îţi displace. De asemenea, ai putea să îi propui să experimentaţi lucruri noi în dormitor şi astfel viaţa voastră sexuală să devină mai condimentată.

Profită de fiecare moment

Sexul înainte de culcare nu este o variantă bună pentru unele cupluri. Dacă eşti o persoană matinală, profită de acest lucru şi petrece timp cu partenerul înainte de a merge la serviciu. Setează alarma cu 20 de minute mai devreme şi bucură-te de câteva clipe de intimitate.

Mergi la medic

Stresul, depresia sau anxietatea consumă energia şi pot fi cauze ale scăderii libidoului. Lipsa dorinţei duce la uscăciune vaginală, aşa că sugerează-i partenerului să folosiţi lubrifiant. Dacă problema nu se rezolvă, atunci consultă medicul ginecolog. De asemenea, dacă urmezi un tratament şi iei pastile înainte de culcare, e posibil ca acestea să îţi provoace somnolenţă şi să contribuie la lipsa dorinţei sexuale.

Mai multe