Tipuri de personalitate care îţi afectează viaţa de cuplu

5 septembrie 2017   Sexualitate

Când ceva nu funcţionează aşa cum ar trebui în dragoste, ai tendinţa să dai vina pe partenerul de viaţă. Dar te-ai gândit vreodată că poate chiar modul tău de a fi vă împiedică să fiţi fericiţi? Iată câteva tipuri de personalitate în care să te regăseşti! 

Perfecţionistul

Este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de personalitate, care caută să găsească perfecţiunea în orice şi este nemulţumit de realitate. Atenţia lor se îndreaptă spre ceea ce nu e bine sau ceea ce lipseşte, lucru care poate afecta grav relaţia de cuplu.

Romanticul

Nu spune nimeni că nu e bine să fii romantic, dar atunci când exagerezi, poţi stârni un conflict între tine şi partener. Poate el nu rezonează perfect cu sentimentele tale sau poate nu ştie să fie romantic, motiv pentru care te poţi simţi dat la o parte sau neglijat.

Vizionarul

Este sinonim cu perfecţionistul, însă se diferenţiază prin faptul că ştie să facă diferenţa dintre sentimentele pozitive şi cele negative. Caută fericirea supremă în viaţa de cuplu şi încearcă, pe cât posibil, să se ferească de tristeţe, limitare şi durere. Totuşi, uneori riscă să îl piardă pe cel de lângă el pentru că nu are curajul de a-şi deschide sufletul.

Şeful

Are pretenţia ca în relaţie totul să se petreacă după bunul său plac şi să conducă totul. Chiar dacă are calităţi native de lider, s-ar putea ca partenerul să nu fie mulţumit de o astfel de atitudine de superioritate şi să înceapă un conflict puternic. În viaţa amoroasă, ambii parteneri sunt egali, iar şefia nu este tolerată.

Scepticul

Caută să găsească o siguranţă în tot ceea ce îl înconjoară şi nu poate admite faptul că viaţa e plină de riscuri şi pericole. Mintea lor are plină de negativism iar gândurile lor se îndreaptă spre întâmplări nefericite. O persoană care suferă de anxietate, depresie sau paranoia poate să îi facă viaţa un coşmar partenerului său.

Sursă foto: www.zestvip.com

Mai multe