5 locuri unde motivele de ceartă în cuplu apar din orice

1 70183 original jpg jpeg

Ai observat că în maşină, spre exemplu, tu şi partenerul tău găsiţi orice motive să vă certaţi? În top cinci locuri în care certurile apar garantat se numără şi nunţile. Află care sunt celelalte trei!

Studiile,dar şi experienţa a numeroase cupluri arată că sunt locuri unde este aproape imposibil să nu te cerţi cu partenerul.

În călătorie

Ai stat să faci bagaje până târziu şi ai dormit foarte puţin? Ai toate şansele să te cerţi cu iubitul tău pe tema itinerariului din vacanţă.

Când călătoreşti cu partenerul de viaţă,rutina de zi cu zi este afectată de schimbări,iar controlul asupra vieţii este îngrijorător de scăzut.

Acest lucru poate să îţi dea o senzaţie neplăcută de tensiune,pe care i-o poţi transmite şi partenerelui. Dacă eşti în situaţia asta acum,te sfătuim să eviţi pe cât posibil o ceartă cu el.

La masă cu prietenii

Când vă aflaţi în preajma unor prieteni,la masă,şi iubitul tău face o glumă „nesărată“,nu îi poţi face observaţie în faţa tuturor.

Aşa că aştepţi momentul potrivit când rămâneţi singuri. Însă până atunci poate se repetă faza şi acest lucru duce sigur la o ceartă în toată regula.

Psihologii spun că,în general,oamenii vor să fie amuzanţi în faţa celorlalţi şi,pentru asta,ajung să fie sarcastici cu persoana iubită.

Încearcă să-i faci semn discret,astfel încât să înţeleagă că te deranjează glumele lui sau aşteaptă până pleacă toţi cunoscuţii şi discută cu el despre acest lucru,astfel încât să nu devină un obicei.

La nunţi

În cele mai multe cazuri,la nunţi,începeţi să comparaţi evenimentul la care participaţi cu cel pe care l-aţi organizat voi.

Motivele de ceartă sunt asigurate dacă însurăţeii afişează o imagine perfectă de îndrăgostiţi,în timp ce la nunta voastră nu ştiai cum să te ascunzi de stresul care te urmărea la orice pas.

Şi atunci apar întrebările iminente precum „Noi de ce nu am fost aşa de fericiţi cum sunt ei?” sau „De ce nu te-ai implicat mai mult,ca să-mi iei de pe cap tot stresul pe care l-am avut pe cap la nunta noastră?“

Înainte să începi întrebările-capcană,trage aer în piept de câteva ori şi încearcă să te proiectezi în viitorul apropiat,adică peste numai cinci minute.

Vei realiza că nu vrei să vă vadă toată lumea de acolo certându-vă.

În maşină

Când eşti blocată în trafic,toate grijile şi frustrările că întârzii se răsfrâng asupra persoanei de lângă tine,de multe ori iubitultău.

Psihologii spun că în loc să te consumi în linişte şi să laşi tensiunea să crească în intensitate,mai bine te descarci cu voce tare.

Spune iubitului tău că te deranjează ce se întâmplă şi,eventual,cere-i o opinie despre situaţie. Spre exemplu spune-i că traficul este groaznic,îţi dă o stare de anxietate,apoi întreabă-l dacă e de aceeaşi părere cu tine.

Veţi pune stresul pe front comun şi nu vor mai fi două tabere adverse.

În preajma rudelor

Unele cuplurigăsesc motiv de ceartă doar dacă sunt în compania rudelor sau a cunoştinţelor de familie. Uneori discuţiile în contradictoriu apar când în peisaj există o soacră excesiv de critică sau un frate sau cumnat care nu stilizează deloc adevărul.

După o remarcă neplăcută din partea rudelor,e mai bine să eviţi disputele şi încearcă-l să-I iei deoparte,să vă plimbaţi câteva minute amândoi. Atmosfera tensionată se va risipi.