Alimentele sănătoase pe care le-ai consumat greşit până acum!

15 septembrie 2018   Ghid de viață

Statisticile arată că în ultimii 30 de ani riscul obezităţii s-a dublat printre adulţi şi s-a triplat în cazul copiilor. Deşi oamenii au început să fie din ce în ce mai preocupaţi de alimentaţie, există câteva produse sănătoase, pe care aproape toată lumea le consumă greşit. Iată cum trebuie să le prepari pentru a-şi păstra calităţile şi pentru a te bucura de ele din plin.

Carnea consumată seara îngreunează digestia şi duce la un somn agitat.

Cartofii conţin potasiu, fier, fostfor şi vitamina C, însă toate acestea sunt se găsesc în coajă, de aceea ar fi bine să nu o îndepărtaţi în cazul cartofilor noi. Atenţie, dacă sunt verzi, cel mai probabil solanina, o substanţă toxică, s-a stocat în coajă. În acest caz, ar fi bine să îi curăţaţi.

Consumaţi

cu tot cu coajă. Este plin de fibre şi antioxidanţi.

Morcovii fierţi conţin betacaroten şi luteină, care îmbunătăţesc vederea şi menţin pielea tânără. Corpul le va absorbi de 5 ori mai bine dacă morcovii sunt gătiţi.

Vânătă . Concentraţia de potasiu creşte atunci când este pregătită pe grătar sau la cuptor, în timp ce cantitatea de nitraţi şi nitriţi scade.

Lasaţi usturoiul timp de 5-10 minute, înainte de a-l adăuga în mâncare. Aşa vă veţi bucura mai mult de savoarea şi proprietăţile lui.

Atunci când sunt gătite, roşiile pierd din vitamina C, însă creşte conţinutul de licopen, compusul ce dă tomatelor culoarea roşie caracteristică, care este un puternic antioxidant.

Sursă: brightside.com

Mai multe