Cele mai bune torturi ale anului 2019

29 martie 2019   Ghid de viață

Sute de bucătari, cofetari, patiseri şi ciocolatieri şi-au dat întâlnire la cea de-a XI-a ediţie a expoziţiei internaţionale GastroPan 2019. Evenimentul, desfăşurat în perioada 28-30 martie, la Arad, a devenit principala sursă de inspiraţie pentru antreprenorii şi specialiştii din domeniul gastronomiei. ;

Pe lângă atracţiile permanente, show-urile culinare, tehnologiile expuse, atenţia publicului a fost îndreptată spre lucrările artistice prezentate în cadrul Concursului de Cofetărie. Juriul a fost impresionat de tortul numit,,Love Story“, realizat de Geambazu Domnica de la GNF Bakery Products din Constanţa, fiind desemnat Tortul Anului 2019. Concurenţii au fost provocaţi să dezvolte un tort dietetic, cu o denumire originală. Tortul ,,Love Story“are blat din făină de ovăz, zahăr de ştevie, lapte de quinoa BIO, seminţe de in şi pudră naturală de maca, precum şi mousseuri din rodie, brânză dietetică, soc, morcov şi ţelină. A mai fost acordat şi un premiu internaţional Cake of the Year, câştigat de Ciobaniuc Vasilica, tot din Constanţa. Tortul ei, numit ,,Nasa Cake“ conţine chlorella şi spirulină.

La categoria ,,Creaţie artistică în pastă de zahăr“, concurenţii au prezentat o piesă compusă din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Tematica a fost Frumuseţea Provence-lui văzută de artistul cofetar. Cea mai reuşită creaţie artistică din pastă de zahăr a fost realizată de Velniceriu Ionela de la Megasimitis, Constanţa. Ea a fost inspirată de câmpurile cu lavandă, lanurile cu floarea soarelui, morile de vânt – parte integrantă a peisajului Provence-lui.

La o astfel de expoziţie, nu putea lipsi nici vedeta dulciurilor- ciocolata. Cea mai reuşită creaţie artistică din ciocolată a fost o sculptură numită ,,Chemarea Mării“, realizată de Nistor Cristina de la Belpan Srl, Suceava.

Mai multe