Cele mai preţioase bomboane din lume

16 noiembrie 2018   Curiozități

Fie că sunt acadele, caramele sau praline, bomboanele şi-au câştigat atât de mult popularitatea, încât viaţa n-ar mai avea aceeaşi savoare fără ele. Acest dulce pe care îl găsim în diverse combinaţii de arome este ridicat astăzi la nivel de artă.

În fiecare an, Academia de Ciocolată din Londra oferă premii pentru cele mai bune bomboane din lume. În 2018, la categoria Bon Bon, câştigătorul auruluia fost un atelier de ciocolată artizanală  din Carolina de Nord (SUA), Chocolat Grace, pentru caramelele Maracaibo & Cranberry. Bomboanele companiei sunt lucrate manual şi se pot achiziţiona doar prin comandă online. O cutie cu 2 bomboane medaliate costă 6$, iar una cu 25 de bomboane costă 50 $. În competiţia internaţională  au fost înregistraţi 1200 de participanţi din peste 45 de ţări ale lumii.

Printre deliciile exclusiviste se numără şi La Madeline au Truffle,  cea mai extravagantă bomboană creată de brandul american House of Knipschildt. Nu este altceva decât o trufă franceză Périgord – una dintre cele mai scumpe trufe negre -, învelită în ciocolată neagră şi pudrată cu cacao. Produsul are o valabilitate de 7 zile şi costă 250$/ bucata.

Când vorbim despre bomboane delicioase nu putem să le ratăm pe cele elveţiene. Aici oferta este destul de variată, însă cei care se remarcă printr-o prezentare spectaculoasă atât a ambalajului, cât şi a formei sunt ciocolatierii DeLafée. Ca nişte adevăraţi bijutieri, combină ciocolata cu aurul sau argintul comestibil pur. Preţul preţioasei acadele în formă de inimă, cu aromă de căpşuni şi presărată cu fulgi de aur este de 89 $ bucata.

Dacă e să vorbim despre cele mai excentrice sau cele mai scumpe bomboane din lume, selecţia este mai restrânsă.  În primăvara acestui an, maestrul cofetar portughez Daniel Marcelino Gomes a creat o pralină elaborată cu fire de aur din 24 de carate, care costă 7.728 de euro şi este considerată cea mai scumpă bomboană din lume. În formă de diamant şi cu o dimensiune de 3 centimetri înălţime şi 2,5 centimetri lăţime, bomboana are nevoie de un proces de elaborare de trei săptămâni. În afară de aur, printre ingrediente se află şofranul, trufa albă, uleiul de trufă albă şi vanilia de Madagascar.

Mai multe