Iată de ce este bine să mâncăm ciocolată în fiecare zi

simeon stalpnicul png

Cine nu iubeşte ciocolata? Chiar dacă de multe ori ne abţinem să mâncăm ciocolată, este recomandat ca măcar un cub de ciocolată să consumăm.

Ciocolata este obţinută dintr-un amestec de cacao,zahăr,uneori lapte şi unele arome specifice.

Cacaua,care este cel mai mult folosită în ciocolată a fost acum mult timp numită ”mâncarea zeilor”. Ciocolata şi cacaua sunt native din America de Sud şi,au început să fie îmbrăţişate cu entuziasm în urmă cu sute de ani,în primul rând ca o băutură delicioasă şi mai târziu ca un baton de ciocolată comestibil.  

În prezent,iubitorii de ciocolată ştiu că aceasta ajută la îmbunătăţirea stării de spirit şi că sporeşte un sentiment de bunăstare. Dar acestea două nu sunt singurele beneficii pe care le are asupra sănătăţii.Datorită numărului mare de antioxidanţi pe care îi conţine cacaua,a atras cercetătorii să facă mai multe studii. Ştiinţa modernă a arătat în ultimul deceniu potenţialul pe care îl are ciocolata pentru reducerea stresului,care contribuie la apariţia bolilor şi a îmbătrânirii. Ciocolata ajută la calmarea durerilor,tratarea anxietăţii,hiperglicemiaşi este rezistentă la insulină.

Iată care sunt cele mai bune beneficii ale ciocolatei:

1. Ajută la menţinerea inimii sănătoase

Un studiu realizat în 2010 a arătat că ciocolata scade riscul de apariţie a bolilor de inimă şi scade tensiunea arterială. Un alt studiu arată că consumul zilnic de ciocolată neagră poate reduce semnificativ hipertensiunea arterială. Cacaua din ciocolată creşte nivelul colesterolului bun din organism.

2. Stimulează starea de spirit

Cercetătorii din Australia au descoperit că cei care consumă cacao sunt mult mai calmi,mulţumiţi şi sănătoşi. Un alt studiu realizat în 2015 a arătat că ciocolata îmbunătăţeşte performanţele mentale şi oboseala.

3. Este asociată cu menţinerea unei greutăţi sănătoase

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California,San Diego,a arătat că adulţii care mănâncă ciocolată în mod regulat au de fapt un indice de masă corporal mai mic decât cei care nu o fac.

4. Are efecte anti-îmbătrânire

Studiile recente indică faptul că flavanolul care se găseşte în cacaua din ciocolată poate reduce disfuncţii cognitive legate de vârstă.

5. Menţine creierul activ

În plus,un alt studiu american a arătat că dacă bei două căni de ciocolată caldă pe zi,aceasta ajută persoanele mai în vârstă să păstreze creierul sănătos şi să fie mai abili în gândire.

6. Te eliberează de stres

Într-un studiu realizat pe un număr mare de oameni a arătat că cei care consumă ciocolată neagră este redus nivelul de stres,mai ales atunci când ai de vorbit în faţa unui număr mare de persoane sau într-un interviu de angajare. Dacă consumi în fiecare zi un cub de ciocolată,timp de două săptămâni,se va reduce nivelul de hormoni de stres.

7. Ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale

Oamenii de ştiinţă suedezi şi finlandezi spun că,conform unor studii,consumul unei cantităţi moderate de ciocolată în fiecare săptămână poate reduce riscul de apariţie de accident vascular cerebral.

8. Reduce riscul de apariţie a diabetului

Cercetătorii britanici au descoperit că flavonoidele din ciocolată ar putea oferi protecţie împotriva diabetului de tip 2,prin scăderea rezistenţei la insulinăşi îmbunătăţirea nivelului de glucoză din sânge.

 9. Beneficiezi de energie  

Ciocolata neagră îmbunătăţeşte capacitatea de efort şi a funcţiei mitocondriale generatoare de energie la adulţi,potrivit unui studiu.