Produse alimentare care conţin cofeină
Ţi s-a întâmplat vreodată ca bătăile inimii să se accelereze sau să-ţi tremure mâinile deşi nu ai consumat cafea? În ziua de astăzi, cofeina se numără printre ingredientele multor produse la care nici nu te aştepţi. Dacă vrei să le eviţi, verifică lista de mai jos!
Ciocolata
Dacă din când în când simţi nevoia de acest desert, atunci trebuie să ştii că în funcţie de cât de neagră e ciocolata, cantitatea de cofeină creşte. Spre exemplu, la 100 g de ciocolată neagră se adaugă 43 mg de cofeină, în timp ce 100 g de ciocolată cu lapte conţine 14 mg din această substanţă.
Cafea decofeinizată
Dacă mergi într-un restaurant şi comanzi cafea decofeinizată, să nu te aştepţi ca această băutură să nu aibă niciun strop de cofeină. O cană de cafea decofeinizată conţine, în general, 14 mg de cofeină. În cazul în care nu doreşti băutură cu cofeină, alege mai bine un ceai din ierburi aromate.
Batoane proteice
Aceste produse sunt consumate de persoanele care doresc să slăbească sau să-şi mărească masa musculară. În funcţie de brand şi de aromă, acestea pot conţine o cantitate mare de cofeină, până la 50 mg. În plus, dacă pe ambalaj scrie că oferă energie, poţi fi sigură că printre ingredientele principale se numără cofeina.
Medicamente
Medicamentele care ajută la ameliorarea durerilor pot conţine cofeină. Dacă te confrunţi cu dureri de cap sau menstruale, uită-te cu atenţie pe prospect şi află câtă cantitate de cofeină conţine fiecare pastilă. Majoritatea au între 60-65 mg.