Jazz inspirat de poezia lui Rimbaud şi Verlaine

8 februarie 2018   Evenimente

În următorul concert al stagiunii de jazz Artist in Residence de joi, 15 februarie, Sorin Zlat Trio a pregătit pentru publicul de la ARCUB, jazz inspirat de poeţii Rimbaud şi Verlaine şi multe alte surprize muzicale pentru cunoscători. Al doilea sezon Artist in Residence (octombrie 2017 – iunie 2018) este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Înfiinţat în toamna anului 2008, Sorin Zlat Trio a fost invitat în 2017 de Fundaţia Rimbaud & Verlaine din Londra să susţină un recital în faimoasa sală de concerte Kings Place şi să compună muzică în memoria celor doi poeţi. Concertul Jazz Poems de la ARCUB prezintă piese compuse pentru evenimentul de la Londra, lucrări de pe albumul Endurance şi materiale noi, din următorul disc ce va apărea pe piaţă în primăvara anului 2018.

Cu stiluri abordate ce oscilează de la cool jazz, la post-bop, latin şi jazz clasic, repertoriul trupei Sorin Zlat Trio include standarde de jazz, dar şi compoziţii proprii. Printre scenele pe care au concertat Sorin Zlat Trio, se numără cluburile Vortex, Pizza Express, Kings Place din Londra, Nardis din Istandul, Jazz Cafe din Montreuz, B-Flat din Berlin şi Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz Festival, Monaco Jazz Festival. De-a lungul timpului, Sorin Zlat Trio a cântat pe aceeaşi scenă alături de nume mari ale jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Branford Marsalis, Joey Calderazzo, Tito Puente şi Jeff Ballard.  

Sorin Zlat, pianist, clarinetist şi compozitor, deţinătorul a numeroase premii naţionale şi internaţionale, este unul dintre cei mai talentaţi muzicieni români de jazz ai momentului, care în ultimii ani a primit distincţii precum Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Montreux 2015. Invitat ca headliner la Jackson Jazz Festival 2017, Sorin Zlat a concertat pe aceeaşi scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio şi The Commodores. 

Michele Montolli studiază vioara de la vârsta de şapte ani, iar la 17 ani se înscrie la Conservatorul din Verona, la secţia contrabas clasic. În 2009 absolvă studiile de jazz la contrabas în Graz, Austria şi, un an mai târziu, intră pe scena londoneză de jazz. Michele participă la numeroase festivaluri de jazz şi world music din Europa, New York, Tokyo şi colaborează cu artişti precum Knoel Scott (Sun Ra Arkestra), Julie Dexter, Don Menza, Vladimir Kostadinovic, Seeds of Creation, Amira Kheir. 

Andy Trim cântă cu legendele jazzului britanic Humpfrey Littleton, Danny Moss şi Brian Lemon încă din vremea adolescenţei. Odată intrat pe scena londoneză de jazz, Andy Trim urcă pe scena cluburilor Pizza Express şi 100 Club alături de artiştii americani Charles McPherson, Nathan Davis şi Gene „Mighty Flea” Connors. Unul dintre cei mai respectaţi baterişti ai Londrei, Andy Trim şi-a dezvoltat un stil unic de a aborda jazzul secolului XXI. 

Mai multe